AIK tillbaka på kvalplats

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-06

Slog Örebro med 5–3 på Hovet

AIK tog återigen klivet upp till en kvalserieplats.

Efter 5–3-segern mot Örebro på Hovet går Solnalaget om Bofors, Mora och Malmö i den rekordjämna tabellen.

Hemmalaget rivstartade genom att slå till i numerärt underläge. Matchen var bara minuten gammal när Mattias Beck inledde målskyttet.

Och bara tre minuter senare assisterade forwarden till Richard Gynges 2–0. En riktig mardrömsstart för gästerna som dock reducerade. Men före paus slog Gynge återigen till 3–1 och uppförsbacken var lite för brant.

Owuya klev av

I mitten av andra perioden punkterades matchen efter Patrik Bergströms fullträff.

Mark Owuya kastade in handduken inför tredje och Lubomir Pisar klev in mellan stolparna och höll nollan. Han stoppade totalt 13 skott men bortalaget lyckades bara få in en puck till.