Matchfakta 17/2

Djurgården–Timrå 4–1 (0–0, 0–1, 4–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-17

Andra perioden: 0–1 (14.14) Petr Tenkrat (Tom Wandell).

Tredje perioden: 1–1 (3.16) Fredrik Bremberg (Jacob Josefson), 2–1 (5.29) Kristofer Ottosson (Fredrik Bremberg, Marcus Ragnarsson) spel fem mot fyra, 3–1 (6.41) Carl Gustafsson (David Printz, Michael Holmqvist), 4–1 (12.55) Carl Gustafsson.

Skott: 34–30 (12–3, 14–13, 8–14).

Utv, Djurgården: 3x2. Timrå: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 6 622.

Analys: En målexplosion i den sista perioden avgjorde för Djurgården i streckmötet med Timrå. Djurgårdarna hade dessförinnan skjutit förgäves mot Timrås målvakt Johan Backlund som klarade de 27 första skotten. Sedan kom hemmalagets utdelning retroaktivt, bland annat genom Carl Gustafsson som gjorde både sitt första och andra elitseriemål för säsongen i sin 36:e match. Djurgårdens poängkung Fredrik Bremberg gjorde första målet och spelade fram till det andra. Djurgården klev tack vare segern upp på slutspelsplats för första gången sedan i början av november. Formstarka Timrå ligger kvar på sjunde plats, men marginalen ned till slutspelsstrecket är nu bara två poäng. (TT)

Modo–HV 714–6 (1–3, 2–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (6.58) Johan Davidsson (Kim Staal) , 0–2 (9.40) Kristopher Beech (Mikko Luoma) spel fem mot fyra, 0–3 (14.32) Pasi Puistola (David Petrasek, Jukka Voutilainen), 1–3 (17.47) Mattias Timander (Marco Tuokko, Oscar Steen).

Andra perioden: 1–4 (0.46) Martin Thörnberg (David Petrasek) spel fem mot fyra, 2–4 (6.20) Niklas Sundström (Andreas Salomonsson, Per–Åge Skröder), 3–4 (11.11) Per Svartvadet (Mats Zuccarello–Aasen, Andreas Salomonsson), 3–5 (12.09) Kristopher Beech (Per Gustafsson, Johan Lindström).

Tredje perioden: 3–6 (5.50) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Jukka Voutilainen) spel fem mot fyra, 4–6 (13.20) Per–Åge Skröder (Mattias Timander, Niklas Sundström) spel fem mot fyra.

Skott: 30–28 (7–13, 10–7, 13–8).

Utv, Modo: 8x2. HV 71 8x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 6 485.

Analys: Utan Peter Forsberg och med mycket svaga målvakter blev Modo ett enkelt byte för HV 71. Uppenbarligen innebar Forsbergs sena avhopp ett väldigt energitapp i Modo, som inte var med i matchen över huvud taget i första perioden. När dessutom målvakten Michal Zajkowski var svag, kunde HV enkelt gå upp till 3–0–ledning och strängt taget avgöra matchen där. Modo bytte in Mike Morrison i kassen, men det hjälpte föga, han var bara marginellt bättre än sin föregångare. Modo skapade lite dramatik när man snabbt gick fram till 3–4 i andra perioden, men ett snabbt 3–5–mål sänkte laget för gott. Enkel seger för HV 71. (TT)