Enström visar fin form

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-10

Här är ett lovande besked inför VM.

Redan VM-klara backen Tobias Enström fortsätter att visa fin form.

I natt gjorde han poäng för andra matchen i rad, men hans Atlanta föll ändå mot Florida med 3-2.

NHL
Tobias Enström.

Enström fanns med i förarbetet till Zach Bogosians 1-0, som kom i numerärt överläge efter knappt halva första perioden.

Enström har gjort nio poäng på de senaste tio matcherna och är totalt uppe i 31 under sin andra säsong i NHL. Som rookie gjorde han 38 i fjol.

Johan Hedberg vaktade Atlantas mål och räddade 28 av 31 skott.

Trots segern har Florida inte längre chansen att nå slutspelet. Man kan fortfarande få samma poäng som sjunde- och åttondeplacerade NY Rangers och Montreal, men Panthers har för få segrar för att gå om Rangers och för dåligt facit i inbördes möten mot Montreal för att hamna före dem.

Så har Per Ledin debuterat i NHL.

Den svenske anfallaren fick 13 byten och totalt 7:59 minuters istid när Colorado föll mot Dallas med 3-2 efter straffar.

Fabian Brunnström blev målskytt för Dallas – hans 16:e mål för säsongen.

Rookien Brunnström satte sedan också sin straff.

Loui Eriksson assisterade på Brunnströms mål.

Av Dallas övriga svenskar spelade Tom Wandell och Nicklas Grossman men inte Joel Lundqvist.

Daniel Tjärnqvist saknas alltjämt i Colorado.

Mike Ribeiro avgjorde matchen med en riktig konststraff. Han kom åkandes baklänges mot målvakten Peter Budaj. Sedan satte han klubban mellan skridskorna på sig själv och sköt ett skott som studsade över Budaj och in i mål.

Ett mål räckte för Vancouver i matchen mot Los Angeles – resten tog målvakten Roberto Luongo hand om.

Mats Sundin och Alexander Edler spelade fram Ryan Kesler till matchens enda mål efter 5:49 av andra perioden. Sundin sköt för övrigt hela sju skott på mål under matchen, men lyckades inte överlista Kings målvakt Jonathan Quick.

Luongo räddade Kings alla 20 skott och valdes inte helt ologiskt till matchens lirare.

Bröderna Sedin och Mattias Öhlund spelade också för Vancouver.

Washington Capitals satte ett snyggt klubbrekord i och med nattens 4-2-seger mot Tampa Bay Lightning. Lagets totala poängsumma på 108 är bäst i klubbens historia.

Michael Nylander och Nicklas Bäckström hade varsin assist i segern, som var Capitals elfte raka mot Lightning.

Det kanske kan bli något positivt av Montreals upp och nervända säsong ändå.

100-årsjubilaren blev i natt klart för slutspel – trots att man förlorade mot Boston med 5-4 efter förlängning. Poängen som Montreal fick med sig från matchen säkrade en playoffplats.

– Vi har haft en del svåra stunder under den här säsongen, säger Canadiens lagkapten Saku Koivu till AP, men sättet vi har spelat på, hur vi har hanterat allt som hänt utanför isen och vad som har hänt den senaste månaden gör mig riktigt stolt över vårt lag.

För tillfället ser det ut som att Montreal får möta just Boston i första omgången, vilket skulle innebära en repris från fjolårets slutspel – då vann Montreal med 4-3 i matcher.

Per-Johan Axelsson spelade inte för Boston.

Buffalo bröt Carolinas nio matcher långa segersvit – och gjorde det rejält. 5-1 skrevs segersiffrorna till.

Men kvällen slutade ändå i besvikelse för Buffalo-spelarna, eftersom resultaten i de övriga matcherna gjorde att laget inte längre har chansen att nå slutspelet.

Henrik Tallinder spelade drygt 18 minuter för Buffalo och slutade på +1 i plus/minusstatistiken.

Carolinas back Niclas Wallin fick två minus i samma statistikkolumn.

Henrik Lundqvist blev matchens lirare med 37 räddningar och Markus Näslund gjorde Rangers första mål, när New York-klubben säkrade en slutspelsplats genom att slå Philadelphia med 2-1. Mer om den matchen i separat artikel.

Nej, St Louis och Anaheim fick ingen hjälp från Detroit, som trots tre svenskmål och två måls ledning i början på tredje perioden, ändå förlorade mot Nashville Predators med 4-3 efter straffar.

Därmed tog sig Predators upp på samma poäng som Anaheim och St Louis, sjua och åtta i Western Conference. Båda lagen har dock en match mindre spelad än Nashville och ligger därför före i tabellen.

Niklas Kronwall, Nicklas Lidström och Johan Franzén gjorde Red Wings mål i matchen och Henrik Zetterberg noterades för två assist.

Jonathan Ericsson, Mikael Samuelsson och Tomas Holmström spelade också för Detroit.

New Jersey har gjort en rekordbra grundserie. I natt kom klubbens 50:e seger för säsongen – vilket är en ny bästanotering för Devils.

Ottawa Senators besegrades med 3-2 efter att veteranen Brendan Shanahan avgjort straffläggningen.

Daniel Alfredsson blev poänglös i matchen, men förvaltade sin straff mot Martin Brodeur på bästa sätt – men Ottawa föll alltså ändå.

Devils svenske back Niclas Hävelid missade matchen med en skada på underkroppen, men Johnny Oduya spelade och noterades för två skott på mål.