Fortsatt tungt för Minnesota

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-24

Sjunde raka förlusten

Minnesotas målvakt Niklas Bäckström köper en korv samtidigt som St Louis David Perron passar på att lägga in pucken.

Minnesota Wilds eländiga bortasvit fortsätter.

I natt kom sjunde raka förlusten på bortaplan för Wild, som föll i Scottrade Center mot St Louis Blues med 3-1.

NHL

Redan efter 56 sekunder tog Blues ledningen tack vare grovjobbaren Jay McClements mål.

– Vid det här laget borde vi ha insett hur man är redo när matchen börjar, suckar Wilds målvakt Niklas Bäckström. Vi har inte råd att göra så här varje kväll.

Fem minuter in i andra perioden utnyttjade Blues anfallare David Perron Wilds slarviga anfallsspel och skrinnade till sig ett halvt friläge. Perron avslutade resolut och utökade hemmalagets ledning till 2–0.

Målet var även det tungt för Wild, eftersom det kom när laget spelade power play.

Nyförvärvet från Boston Chuck Kobasew gav matchen nytt liv med sitt reduceringsmål i slutet av andra perioden. Det var Kobasews första mål för säsongen.

Men Blues stängde igen fullständigt i tredje perioden och tillät bara fyra skott på mål för Wild. Skott som målvakten Chris Mason räddade.

– Tredje perioden var som hämtad ur skolboken, säger Mason till AP.

Brad Boyes satte spiken i kistan med 3–1 i tom bur.

Två svenskar spelade i matchen:

Wilds back Kim Johnsson fick kliva av sent i första perioden efter en tackling från Blues David Backes.

Blues center Patrik Berglund fick begränsat med speltid (12:17) och hölls borta från poängprotokollet.

Wild ligger sist i Western Conference med endast fyra poäng på nio matcher, medan Blues klättrade upp till tionde plats i samma tabell.