Dagens namn: Helge

Södertälje vann efter hårda sågningen

Publicerad 2014-09-16

Södertäljes assisterande tränare sågade sitt lag efter två perioder.

Sen vände de till 4-3-seger på övertid efter ett läckert avgörande mål från James Sixsmith.

– Ett otroligt mål, säger Viasats expert Erik Granqvist.

Malmö kontrollerade det mesta i första två perioderna mot Södertälje. Men trots hela 33-11 i skott gick man bara till andra periodpausen med ledning 2-1.

SSK:s assisterande tränare Anders Carlsson var inte nådig i sin kritik mot sitt lag:

– Det är naturligtvis inte alls bra. Vi gör en väldigt dålig match så här långt. Vi åker inte skridskor, vinner inga närkamper och blir tvåa, trea på allt känns det som, säger han till Viasat.

Mäktig vändning

Men det verkade som Carlsson tog med sig utskällningen in i omklädningsrummet för Södertälje kom ut klart piggare i tredje perioden. Trots att Stefan Warg gjorde 3-1 efter sju minuter kom SSK tillbaka. Robin Press gjorde 2-3 och Jonas Engström satte kvitteringen med fem minuter kvar.

I förlängningen avgjorde James Sixsmith efter en snygg dragning och kyligt avslut:

– Ett otrolig dragning och tar pucken långt bort och skjuter därifrån, säger Erik Granqvist.

Efter matchen var Janne Karlsson, tränare i SSK, så klart nöjd med resultatet. Men mycket kritisk till hur spelet såg ut inledningsvis.

– Jag får nog ta på mig det lite. Vi har kört för mycket teori, alla tänkte för mycket därute. Vi såg ut som pyloner där ute.