Utbytt – 29 sekunder före periodpausen

Uppdaterad 2019-06-26 | Publicerad 2014-12-28

”Så jäkla onödigt”

Frölunda blev överkörda av Färjestad i första perioden.

3-0-målet kom efter 19,31 – då plockade Roger Rönnberg av sin målvakt Lars Johansson direkt.

– Att byta med 29 sekunder kvar är helt jäkla onödigt, säger C Mores expert Petter Rönnqvist.

Frölunda HC

Färjestad kom ut med full fart hemma mot Frölunda. Redan efter knappa minuten hade man en puck i mål som blev bortdömt. Men bara minuten senare gjorde Per Åslund 1-0 på passning från Toni Rajala. Samma duo – i samma ordning – låg sedan bakom också 2-0 efter dryga 16 minuter innan Milan Gulas fullbordade knocken med 3-0 efter 19.31 av matchen.

”Skaderisk”

Då ledsnade Roger Rönnberg per omgående och bytte ut Lars Johansson i målet och satte in Linus Fernström. Det fick före detta målvakten och C More-experten Petter Rönnqvist att reagera.

– Det är en jättetuff match för Lars Johansson, han har ett lag framför sig som inte är i fas. Att byta med 29 sekunder kvar är helt jäkla onödigt. Sen har man skaderisken också, han är helt ouppvärmd. Det var bara onödigt, säger han.

”Sämsta på hela säsongen”

Roger Rönnberg förklarade agerandet så här:

– Jag tyckte Lasse gav mig den signalen och kom åkande mot båset. Då tog jag den vinken direkt.

Frölundatränaren sågade lagets insats:

– Vi måste se framåt, vi kan inte påverka den här perioden som kanske är den sämsta vi har gjort på hela säsongen, sa han inför andra perioden.

Matchen slutade 6-2 efter bland annat fem poäng av Toni Rajala. Frölunda har därmed sju raka förluster.

– Det är inte alls på samma nivå som Färjestad när den här matchen börjar. Jag klandrar mig själv att jag inte gjort mitt lag redo för attåka upp till fullsatt Karlstad. Vi fick inget påslag alls och jag är ovan med det, säger Roger Rönnberg i C More.