Besegrade Mora efter straffar

Efter fyra raka segrar i Slutspelsserien är det nu klart att Rögle slutar etta eller tvåa i tabellen.

I kvällens match besegrade man Mora på bortais efter straffar.

– Vi har visat på karaktär som är viktig att ha i de här matcherna, säger tränaren Magnus Bogren till Viasat.

Rögle har lett Slutspelsserien sedan första matchdagen. I matchen mot Mora säkrade man också en plats i direktvalet till SHL genom en ny seger efter straffar. Nu väntar en matchserie i bäst av sju mot antingen Västerås eller Modo.

Målkalas i period två

Första perioden var avaktande från båda lagen men Rögle lyckades ta ledningen efter en kontring när Emil Molin stänkte in pucken i krysset.

I andra perioden blev det ett målfyrverkeri som började med att Rögle utökade ledningen efter en försvarsmiss. Peter Blanc snappade upp pucken och satte den i öppet mål.

Men Mora kom tillbaka, gjorde både 1-2 och 2-2 i andra perioden men innan signalen ljöd svarade Peter Le Blanc för ännu ett mål för Rögle.

– Vi måste vara mer nogranna. Men skridskoåkningen och passningsspelet var iallafall bättre i den här perioden, sa Moras Daniel Hermansson inför den tredje perioden.

Slagsmål tände matchen

Mora jagade kvittering i slutakten men hade svårt att skapa chanser. Då tände Robin Johansson till laget när han drog igång ett slagsmål med Rögles Alen Bibic. Båda åkte ut för roughing och 40 sekunder senare kunde Matthew Fornataro kvittera för Mora.

Resten av perioden samt förlängningen blev mållös och i straffläggningen lyckades bara Rögles Christopher Liljewall överlista målvakterna.

Rögle fick med sig två poäng och är därmed klara för direktkvalet.

– Vi tar två poäng alla dagar i veckan.  Jag tycker vi gör en försvarsmässigt bra insats men när man leder i slutet vill man självklart ta tre poäng, säger Magnus Bogren.

Rögle spelar sin sista match på fredag hemma mot tabelltrean Björklöven.