Tre Kronor pressat av Vitryssland i kvarten

Publicerad 2014-05-22

Dick Axelssons fräckis tog i stolpen - i anfallet efter gör Vitryssland 2-1.

Tre Kronors kvartsfinal ser ut att bli en rysare.

Vitryssland vände matchen till 2-1 – innan Jimmie Ericsson kunde sätta kvitteringen.

Ingen har väl glömt kvartsfinalen i OS 2002 när Vitryssland stod för en jätteknall och slog ut Sverige ur turneringen. I VM-kvarten ska Tre Kronor se till att debaclet inte upprepas.

Och det såg stabilt ut.

Tre Kronor öppnade den första perioden övertygande. Det enda som saknades var egentligen mål. Men när Linus Klasen gick på skott och Nicklas Danielsson höll sig framme på returen satt äntligen 1-0.

– Vi gör en bra period. De känns lite väl passiva. Jag trodde de skulle vara lite hårdare. Men skit samma vad det gör, sa Joel Lundqvist till TV4 i paus.

Axelsson i stolpen

Men i den andra perioden var matchbilden en annan. Vitryssland, som inte skapat någonting i den första perioden, började pressa Sverige. Efter att Tre Kronor haft ett jätteläge att sätta 2-0 kunde Vitryssland kontra och Geoff Platt satte kvitteringen till 1-1.

Med sex minuter kvar av perioden kom nästa kalldusch. Dick Axelsson kom fri och lyfte en backhand förbi målvakten Kevin Lalande, men pucken gick i stolpen. I anfallet efter kunde Vitryssland i stället sätta 2-1.

Tre Kronor var under stor press men med drygt två minuter kvar av perioden efter att Jimmie Ericsson styrt in Magnys Nygrens skott.

– Det är klart sämre än första. Vi ger dem alldeles för mycket enkelt, de behöver inte jobba speciellt hårt för att ge dem lite lyft under vingarna och då är de bra. Vi måste rycka upp oss, säger Nygren till TV4.