Oskarshamn krossade Mora

Publicerad 2013-01-29

Mattias Granlund.

Oskarshamn bröt förlustrenden på bortaplan och hakade på i kampen om platserna till playoffserien.

Segersiffrorna mot Mora:

Förkrossande 6-1 – efter ett hattrick på 23 minuter av Mattias Granlund.

Inför matchen mot Mora hade Mattias Granlund gjort tre mål den här säsongen.

Efter 23 minuter hade han fördubblat målskörden.

Granlund gjorde 1-0 till Oskarshamn efter 11.52 av den första perioden, satte 2-0 i box play drygt två minuter senare och fullbordade sitt hattrick efter tre minuter av den andra perioden.

Oskarshamn gick sedan ifrån ytterligare och vann till slut med hela 6-1.

I målet räddade Patrick Galbraith 41 skott. Nyligen blev det klart att dansken, som är utlånad från Frölunda, stannar resten av säsongen.

I och med seger bröt Oskarshamn en sex matcher lång förlustsvit på bortaplan och är med en match mindre spelad bara två poäng bakom Mora, som just nu har den sista platsen till playoffserien.

Storförlusten var Moras andra på hemmaplan i år. Den 9 januari skrevs förlustsiffrorna mot Asplöven till hela 2-6.

Jonathan Johnson, son till förre storspelaren Jonas Johnson, är utlånad från Frölunda till Karlskrona i två matcher.

20-åringen kunde knappast fått en bättre start i sin nya klubb.

Med 1.49 kvar att spela av ordinarie matchtid satte han det avgörande 2-1-målet i bortamatchen mot Malmö.

Förlusten var Malmös sjunde raka.

Efter fem minuter av den andra perioden gjorde Jacob Berglund 1-0 till Troja-Ljungby mot Västerås.

Det blev matchens enda mål.

I Trojas kasse räddade Christoffer Bengtsberg 32 skott och höll säsongens andra nolla.

Förlusten betyder att Västerås tappar mark till Södertälje, Karlskoga och Djurgården i striden om direktplatserna till kvalserien.

Efter en lyckad time out kvitterade Jared Aulin till 2-2 i Örebros hemmamöte med Asplöven.

Därefter dröjde det bara 68 sekunder innan Henrik Löwdahl gjorde 3-2  till Örebro i spel tre mot fem, vilket också blev slutresultatet. Målet var Löwdahls andra för kvällen.

Segern var Örebros femte raka.

Karlskoga låg under med 1-3 inför den tredje perioden mot Almtuna.

Mindre än fem minuter in på slutakten var dock värmlänningarna ikapp till 3-3 efter mål av backarna Nick Plastino och Martin Thelander.

Daniel Wessner avgjorde sedan för Karlskoga i förlängningen och fixade extrapoängen.