Utskällningen tände Rangers

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-06

”Jag kände mig tvingad att ge spelarna ett budskap”

NEW YORK. Det krävdes en rungande utskällning av coachen – efter en minut.

Sedan fick New York Rangers fart på grillorna och kunde vinna ”The Battle of Hudson River” mot New Jersey med 3-2.

NHL
John Tortorella.

Det såg inledningsvis ut som att Rangers-spelarna fortfarande firade segern i hemmapremiären mot Ottawa i lördags när de kom ut på isen i Prudential Center för nattens derby mot New Jersey.

De var helt enkelt inte ”där” – och redan efter en minut och tio sekunder kunde Rob Niedermayer göra 1-0 på Henrik Lundqvist.

Strax därefter tog temperamentsfulle Rangers-coachen John Tortorella en timeout.

Rosenrasande

Sedan skällde han ut sina spelare så kalufserna stod som glasstrutar på dem. Sällan har någon hunnit bli så rosenrasande arg så fort.

– Jag var chockad över hur vi uppträdde och kände mig tvingad att ge spelarna ett budskap, förklarar ”Torts” för AP efteråt.

Det gick av allt att döma fram.

”Blåskjortorna” kom snabbt in i matchen, var under de två sista perioden det aningen bättre laget och vann alltså med 3-2.

Back-rookien Matt Gilroy gjorde sitt första NHL-mål och diton Michel Del Zotto sitt andra. Det börjar se ut som att Tortorellas chansning på de oskrivna korten i försvarsleden fallit väldigt väl ut.

Stabila svenskar

Henrik Lundqvist?

Även han föreföll något frånvarande i inledningen, men spelade precis som lagkamraterna upp sig och gjorde framförallt i tredje perioden några riktigt raffinerade räddningar. Sammanlagt tog ”Henke” 25 skott.

I hemmalaget svarade både Johnny Oduya och Niclas Bergfors för stabila insatser.