Brendls målsuccé fortsätter i KHL

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-19

Två nya mål – och ledning i skytteligan

En vecka kvar av grundserien. Då passade Pavel Brendl på att återta förstaplatsen i KHL:s skytteliga. Genom sina två mål mot Vitiaz Tjechov passerade han landsmannen Jan Marek.

Pavel Brendl.

Med en stark andra halva av säsongen i ryggen kunde Torpedo Nizjnij Novgorod säkra en slutspelsplats efter torsdagens 5-3-seger i bortamötet mot Vitiaz Tjechov.

Men det var hemmalaget som började bäst då man gick till den första periodvilan med en 2-1-ledning. Då presenterade sig Pavel Brendl.

Den andra perioden var bara 50 sekunder gammal när han prickade in kvitteringen från backplats, i spel fem mot tre. Drygt åtta minuter senare klev han fram igen och gjorde sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 4-2.

35:e målet för säsongen

Fullträffarna var nummer 34 och 35 för Brendl, som numera innehar förstaplatsen i skytteligan med ett mål tillgodo på – landsmannen och All Star-kedjekamraten – Jan Marek.

Tre mål bakom skuggar även den totala poängligaledaren Sergej Moziakin som stått för 72 poäng på 50 matcher.