Dagens namn: Dagmar, Rigmor

”Janohls borde få flera matchers avstängning”

Uppdaterad 2012-03-23 | Publicerad 2012-03-22

Se Leksandslöftets överfall

Leksand fick med sig bonuspoängen i den målsnåla suddensegern mot Karlskoga, 1–0.

Men eftersnacket handlade om Martin Janohls fula armbåge på Carl Berglund.

– Fick Himelfarb två matcher för sin tackling ska Janohls ha bra många fler, säger Viasats expert Johan Tornberg.

Trots frilägen och heta chanser åt båda håll var det mållöst efter 60 minuter i Tegera Arena.

Erik Hanses i Leksand och Daniel Bellissimo i Karlskoga, två av hockeyallsvenskans klart mest framträdande målvakter i vinter, spikade igen sina kassar och tog matchen till förlängning.

Och där var det ett slumpmål som avgjorde.

Endast 33 sekunder in i sudden slängde Jens Bergenström pucken mot mål – och via gästernas Björn Kindahl letade den sig in förbi Bellissimo.

Målet godkändes efter videogranskning och innebär att Leksand nu ligger på samma poäng som Djurgården – ny tvåa – Rögle och just Karlskoga i tabellen.

Janohls överfall

Annars präglades kvalrysaren av mycket stök och bök.

Och en ful tjuvsmäll.

Martin Janohls och Carl Berglund åkte ihop i den andra perioden och Leksandsforwarden fick en tvåminutare för checking to the head – efter att ha sträckt ut armbågen.

Janohls protesterade samtidigt som Berglund blev liggande på isen och fick föras ut i omklädningsrummet av lagkamrater.

Karlskogas hetsporre Kristoffer Näslund var rasande för att inte Janohls straff blev hårdare – och fick själv matchstraff när han spårade ur efter en dispyt med domarna, och började slå vilt med klubban i sargen flera gånger om.

Och Viasats experter höll med om att Janohls kom lindrigt undan.

– Det var inte en hård tackling, det var en dum och ful tackling, säger Håkan Södergren.

– Fick Eric Himelfarb två matcher för sin tackling borde Janohls ha bra många fler, säger Johan Tornberg.