”Nyllets” son hyllades efter seniordebuten

Publicerad 2013-02-12

”Han var riktigt bra. För mig är det ingen överraskning”

William Nylander Altelius presenterade sig direkt med en passningspoäng.

Men far och son Nylander fick inleda tiden som lagkamrater med en förlust – seriesuveränen Leksand vann efter en stark vändning i den tredje perioden.

– Man får erkänna att Leksand vinner rättvist, säger Södertäljes tränare Johan Strömwall.

Supertalangen William Nylander Altelius, 16, har dragis med en axelskada och fick se på när pappa Michael Nylander, 40, gjorde tretton poäng på tio matcher i Södertälje innan landslagsuppehållet.

I seriefinalen mot Leksand fanns han med på isen för första gången i hockeyallsvenskan och gick in i kedjan med sin far och skyttekungen Damien Fleury.

Och "Lill-Nyllet" presenterade sig direkt i debuten. Efter ha åkt ett varv runt Leksand zon med pucken fick han en assist på Johan Jonssons 2-0-mål.

– Jag försöker komma in på mål, men får inget läge och sedan tror jag att jag tappar pucken. Den kommer till "JJ" och han trycker dit den. Skönt att få en ass första matchen, sa William Nylander Altelius till Viasat Hockey efter den första perioden.

Trots att Leksand hämtade ikapp till 2-2 ledde Södertälje även efter två perioder, då Tony Lagerström nätade strax innan periodvilan.

Men till slut fick SSK se sig besegrade. Genom tre mål – varav ett drömmål av Patrik Hersley och Jacob Blomqvist – i slutperioden vann Leksand med 5-3 och tog tionde segern på rad.

– Jag är naturligtvis helnöjd. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

Nylander Altelius hyllades av tränaren Johan Strömwall efter matchen:

– Han var riktigt bra. För mig är det ingen överraskning. Han har sett bra ut på träningar och har väldigt mycket i sig. Jag tror att det kommer att bli ännu bättre framöver.

Leksand toppar tabellen på 102 poäng med sex omgångar kvar att spela. Södertälje ligger fortsatt på andra plats, nu 14 poäng bakom Leksand.

■ ■ ■

Resultaten studsade emot Karlskoga på måndagen, då både Djurgården och Västerås vann.

Men värmlänningarna svarade med att ta en stabil 5-2-seger mot Mora efter två mål av Fredrik Höggren och en skottvinst med hela 38-12.

I och med segern har Karlskoga, som just nu har den sista direktplatsen till kvalserien, fem poäng ner till fjärdeplacerade Djurgården och bara en poäng upp till Södertälje.

Örebro har hittat rätt efter den tunga hösten.

Segern mot Troja-Ljungby var lagets åttonde raka – och det var aldrig något snack. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-0 för tabellsexan efter att Conny Strömberg avslutat målskyttet.