Dagens namn: Helge

Danmark vann bottenmatchen

Publicerad 2013-05-07

Efter att ha inlett ishockey-VM med två förluster vann Per Bäckmans Danmark mot Slovenien. Trots underläge två gånger om vände danskarna och vann med 3–2 efter förlängning, vilket innebar att laget lämnade jumboplatsen i gruppen.

Rok Ticar gjorde 1–0 i första perioden och efter Kim Staals kvittering satte Ticar sitt andra mål i matchen i slutet av andra perioden. Men danskarna gav sig inte. Den förre Modo-forwarden Morten Madsen kvitterade drygt fem minuter in i tredje perioden i powerplay. Slovenien pressade i slutminuterna, men matchen gick till förlängning där Danmarks lagkapten Morten Green avgjorde.

Därmed lämnade Danmark över sistaplatsen i gruppen till just Slovenien. Laget som slutar sist får inte spela VM nästa år.