Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-15

Allt om kvällens matcher

Borås–AIK 1–2

AIK har sannerligen spelat upp sig senaste tiden.

Borås som krigar om en play off-plats är ett starkt hemmalag men i kvällens möte vann AIK – men det var med uddamålet och visst kunde hemmalaget tagit en poäng med lite tur.

För oturen grinade hemmalaget i ansiktet.

När endast 1.05 återstod av matchen tryckte gästerna in segerpucken i nätmaskorna.

MikaeL Österberg firades som matchhjälte och tack vare de tre poängen är man nu uppe på samma poäng som Växjö som förlorade efter straffar ikväll.

Båda lagen står på 68 poäng.

Leksand är dock rejäla serieledare och står på 75 pinnar.

Oskarshamn–Örebro 5–3

Oskarshamn är megajumbo i allsvenskan.

Men efter en effektiv avslutning på matchen lyckades smålänningarna vända på et underläge och ta tre poäng.

I början av tredje tog Örebro ledningen med 2–3, men Oskarshamn hade marginalerna vid sin sida.

Bara ett par minuter senare kvitterade hemmalaget och sedan var det stopp för Örebro som har gjort många starka matcher senaste tiden.

Oscar Andersson punkterade matchen när han slog in 5–3 i tom bur.

Trots att Oskarshamn har en match mer spelad än sina konkurrenter så har man en lång väg att vandra för att ta sig till säker mark.

Jumbon har fem poäng upp till Troja/Ljungby och nio pinnar till säker mark.

Örebro befinner sig i ingenmansland och har 19 poäng till play off.

Västerås–Troja/Ljungby 3–0

Tre raka förluster var nog för Västerås.

I hemmamötet med nästjumbon Troja/Ljungby tog västmanlänningarna en mycket viktig trepoängare.

Den typiske målskytten Stefan Hellkvist blev matchvinnare med två fullträffar.

”Loppan” slog in tvåan i slutet av andra perioden och drygt åtta minuter från slutsignalen punkterade han matchen efter en styrning som hittade nätet bakom Trojas målvakt Christoffer Bengtsberg.

Målvakten Daniel Sperrle inledde starkt i VIK-tröjan med två segrar och två insläppta mål på lika många matcher.

Efter tre mindre bra insatser höll han ikväll nollan inför hemmapublikens stora förtjusning.

Växjö–Sundsvall 2–3 efter straffar

Joakim Lundström i Sundsvalls mål gjorde en kanonmatch och räddade 59 skott i segermatchen.

Växjö halkar ner i tabellen men är ändå delad tvåa med AIK.

Detta efter hemmaförlusten mot Sundsvall som i sin tur slåss mot en överlevnad i allsvenskan– eller i första hand för att undvika kvalspel.

Laget har efter kvällens tvåpoängare fyra poäng tillgodo med Troja/Ljungby som närmast jagande.

Efter en mållös förstaperiod tog gästerna ledningen i mittperioden efter ett mål från Oscar Johanssons klubba i spel fem mot fyra.

I tredje hade Sundsvall en jättebra möjlighet att dra ifrån i målprotokollet men istället var det hemmalaget och Steve Saviano som kvitterade i box play.

Trots en snabb replikering kvitterade sedan Saviano ännu en gång och räddade en poäng åt Växjö.

Växjö pressade sedan på för ett segermål men Sundsvalls målvakt Joakim Lundström var fenomenal och räddade som sagt hela 59 stycken av totalt 61 skott:

Sundsvall avgjorde under straffläggningen.

Bofors–Mora 3–2 efter förlängning.

13 segrar på 15 matcher.

Sedan blev det stop för Mora.

I bortamatchen mot Bofors i Karlskoga blev det en tung förlust efter förlängning i jakten på en kvalserieplats.

Moras Mikael Zettergren kvitterade tidigt i tredje perioden och gav Mora chansen att vända på matchen.

Men den här kvällen var det Bofors som drog längsta strået.

I den kommande förlängningen kammade hemmalaget hem mötet efter en fullträff från Johan Nilssons klubba.

Bofors hänger verkligen med i kampen om en kvalserieplats. Trots att man ligger sexa skiljer det bara sju poäng till trean Växjö.