Effektivt Luleå bortaslog Modo

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-21

Fyra mål på tio skott

Luleå visade en hysterisk effektivitet i bortasegern mot Modo, tredje raka för säsongen.

Norrbottningarna gjorde fyra mål på sina tio första skott och kunde hålla undan till 5-2.

– Givetvis är jag mest nöjd med effektiviteten, säger Luleå-tränaren Jonas Rönnqvist till PPV.

Niklas Olausson.

Luleå kan tacka Niklas Olausson samt målvakten David Rautio för segern.

Chris Abbott styrde in Joona Vihkos skott och gav Luleå ledningen innan Olausson på egen hand ökade på i den första perioden.

Och likadant såg det ut i den andra perioden. Med den skillnaden att Vihkos skott gick rätt i mål.

När Olausson gjorde 4-1 i slutet av den andra perioden var det Luleå-lagets blott tionde skott på Tuomas Tarkki som hade en otacksam uppgift i kassen.

Modo reducerade sent i den tredje perioden genom Magnus Häggström, men kom inte närmare.

Veteranen punkterade matchen

I stället fick åldermannen Anders Burström, numera över 800 elitseriematcher, äran att punktera matchen med 5-2.

– Givetvis är jag mest nöjd med effektiviteten i dag, säger Rönnqvist som kunde konstatera att Luleå gjorde mål på vart fjärde skott, efter skottsiffrorna 27-20 till Modo.

Luleå har nu tagit tre raka segrar i säsongens elitserie.