I fjol guldaspirant inför ett fullsatt och kokande Hovet vecka efter vecka.

Nu fem raka förluster efter 2-3 mot Luleå och sist i tabellen.

Djurgården Hockey har sjunkit som en sten.

– Man säger att man inte ska tänka på det men det är klart att det sitter i bakhuvudet att man förlorat fem raka, säger Mario Kempe till Sportbladet.

Mot Luleå inledde ändå Djurgården lovande men Mathias Tjärnqvists 1-0 dömdes korrekt bort för hög klubba. Sedan förändrades matchen till en bild Djurgårdsfansen har vant sig vid att se i år.

Tappade kommandot

Fjolårets frejdiga självförtroende och ungdomliga entusiasm var återigen bortblåst och ersatt av ett nytt osäkert Djurgården. Luleå bjöds in att ta tag i matchen och tackade genom att ta över allt kommando.

Anders Burström öppnade målskyttet sedan Stefan Ridderwall släppt en ganska billig retur rakt ut i slottet. Målvakten var även olycksgubbe när han lät Topi Jaakolas lösa handledsskott slinka in till 2-0.

Cam Abbotts 3-0 två minuter innan den andra periodpausen kom sedan att bli matchavgörande. Kanadensaren fick en lång passning från Robin Jonsson och avslutat distinkt med ett stenhårt handledsskott.

Sist i tabellen

Andreas Holmqvist och Josef Boumedienne, med god hjälp av Luleås försvar, skapade nerv igen efter en kraftig forcering av Djurgården i den tredje perioden. Men marginalerna är inte med fjolårets succélag längre.

– Det är klart att det är tungt. Man säger att man inte ska tänka på det men det är klart att det sitter i bakhuvudet att man förlorat fem raka, säger Mario Kempe till Sportbladet.

Det slutade med Djurgårdens femte raka förlust efter 2-3. Sedan segern mot HV71 i premiären har det bara blivit en poäng efter nederlag mot Modo, Brynäs, Skellefteå (efter övertid), AIK och nu alltså Luleå.

Nu är fjolårets silverlag sist i tabellen.