Dagens namn: Harry, Harriet

Matchfakta 2/12

Linköping–Djurgården 3–3 (2–2, 1–0, 0–1, 0–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-02

Första perioden: 1–0 (4.45) Fredrik Emvall (Joakim Eriksson, Johan Fransson), 2–0 (9.51) Patrik Zackrisson (Mikael Håkanson, Ivan Majesky), 2–1 (10.18) Nicklas Danielsson (Kristofer Ottosson, Niklas Anger), 2–2 (19.26) David Schneider (Nichlas Falk) spel fem mot tre.

Andra perioden: 3–2 (13.41) Andreas Jämtin (Teemu Aalto, Jaroslav Hlinka) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–3 (6.52) Niklas Anger (Nichlas Falk, David Schneider) spel fem mot tre.

Skott: 32–21 (10–9, 14–3, 6–9, 2–0).

Utv, Linköping: 6x2. Djurgården: 8x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 6 978.

Analys: Linköping har fortsatta problem på sin hemmaplan – och mot Djurgården. Efter hemska 3–11 i de två senaste mötena på hemmais, blev det i alla fall en poäng den här gången. Trots drömstart med tvåmålsledning redan innan halva den första perioden klarade tabellettan inte av att slå nästjumbon nu heller. Gästerna kämpade kopiöst, kvitterade först till 2–2 och sedan 3–3, och ligger faktiskt på plus mot östgötarna i vinter. LHC har bara fått med sig tre av nio möjliga poäng, varav två efter seger i förlängning. Gustaf Wesslau var mycket duktig i Djurgårdens mål när hemmalaget vann skotten med 14–3 i andra perioden. (TT)

Luleå–Frölunda 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.57) Daniel Olofsson (Anders Burström).

Andra perioden: 2–0 (10.34) Mats Lavander (Pierre Johnsson).

Tredje perioden: 2–1 (1.23) Oscar Hedman (Joakim Andersson, Magnus Kahnberg).

Skott: 18–33 (10–9, 5–9, 3–15).

Utv, Luleå: 3x2. Frölunda: 4x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 5 005.

Analys: En jämn och underhållande match som Luleå till en början tog ett visst grepp om tack vare ett ledningsmål i första perioden. Sedan stångades lagen länge i mittzonen, och bjöd på fint försvarsspel som gjorde att de riktigt vassa målchanserna blev få. I mitten av andra perioden gjorde dock Frölundaförsvaret en miss och Luleå kunde anfalla fyra mot en, och öka på ledningen till 2–0. Resten av matchen flyttade Frölunda upp sitt spel och Luleå sattes under hård press. När slutrundan inleddes reducerade Göteborgslaget till 2–1, och tog sedan över spelet totalt, men lyckades inte kvittera. (TT)