Löven-stjärna bars ut på bår

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-16

Jonas Floberg fick en tuff tackling i ryggen – gav lugnande besked sent på söndagen

Jonas Floberg på bår.

Björklöven reste inte bara hem med ett pinsamt nederlag mot AIK (7-1) – utan även med ovissheten kring Jonas Flobergs hälsa.

Vid ställningen 6-1 tacklades han våldsamt bakifrån av AIK:s Erik Ryman och smällen tog så illa att Floberg tvingades lämna isen med hjälp av en stödkrage.

Men sent i går kväll kom lugnande besked om Floberg.

AIK kanske var övertänt i söndagens möte med Björklöven.

Trots ledning med 6–1 storsatsade Erik Ryman, 36, i närkampen med Jonas Floberg, 25.

En tackling bakifrån som slutade med stödkrage för Björklöven-spelaren som fick ta åka till sjukhus för undersökning.

Men sent på söndagskvällen kom lugnande rapporter.

– Själva smällen gjorde att jag fick väldigt ont i nacke och hals så matchläkaren ville ta det säkra före det osäkra och låta göra en röntgen och undersökning inne på Södersjukhuset om något var skadat. Men det var ingen fara alls, utan det var i första hand mjukdelarna som har tagit lite stryk, säger Floberg till hockeysverige.se.

Erik Ryman fick fem minuters utvisning plus matchstraff för incidenten men matchen var sedan länge avgjord. Björklöven, som tidigare i veckan sparkade sin tränare Joakim Fagervall, har mycket att fundera över.

Ingen Andersson-effekt

Förre elitserietränaren, och Björklövens nuvarande sportchef, Mikael Andersson, har tagit plats i båset.

– Det handlar om att få upp energin i laget, sa tränaren till hockeysverige.se inför mötet mot AIK, Mikael Anderssons första match i båset.

Det blev knappast Andersson-effekt mot AIK.

Laget och dess nya tränare och manskap måste ha skänkt bort all energi till sina motståndare.

Björklöven hade nämligen inte en chans och blev utspelat. Gnaget dödade matchen redan i första perioden efter två fullträffar av Rasmus Ericsson och totalt 4-0.

AIK på väg upp i tabellen

Tobias Ericsson spelade fram till båda fullträffarna från Rasmus Ericsson.

Rasmus gjorde sedan 3-0 innan Jonas Westerling utökade till 4-0 efter 19.09.

Björklöven överlistade AIK:s målvakt Christopher Heino-Lindberg bara en gång. Målet betydde 5-1 och slogs in av Mattias Hellström efter 10.52 av andra perioden.

Men det var knappast någon fara för AIK:s del. När matchen var över lyste siffrorna 7–1 på resultattavlan.

AIK är på väg upp i tabellen på allvar igen och man nosar lite lätt på tredjeplatsen.