Publicerad 2014-05-15

Se supportens hjärnsläpp (?) från matchen i Sportbladet News

Lettland stod för en jätteskräll mot USA.

Efter en riktig målfest vann laget med 6-5.

USA åkte på en storförlust mot Ryssland med 1-6 i måndags. Mot Lettland åkte laget på en ny förlust – efter en riktig målfest.

Gints Meija gav Lettland ledningen med fyra minuter kvar av den första perioden. Men USA:s kvitteringsmål kom bara minuten senare.

Lettland hann dock göra 2-1 innan det var dags för paus och i andra gick laget ifrån till en 3-1-ledning. USA kom dock tillbaka och kvitterade till 3-3.

I den tredje perioden fortsatte målfesten.

Slog in målet

Kaspars Daugavinas stod för ett riktigt solomål till 4-3 med nio och en halv minut kvar. USA svarade dock på nytt när Seth Jones satte kvitteringen.

Men Lettland vägrade att ge upp. Zemgus Girgensons slog liggande in 5-4-målet med tre och en halv minut kvar av matchen. När Herberts Vasiljevs sedan satte 6-4 med drygt två minuter kvar såg det ut att vara klart.

USA tog ut målvakten och reducerade med en och en halv minut kvar av matchen. Lettland var pressat i slutet men lyckades försvara sin ledning och tog tre viktiga poäng.

Lettland, som slagit Finland tidigare i VM, sätter nu press på finnländarna som behöver en seger mot Vitryssland senare i kväll.

Se målen i skrällen i Sportbladet News ovan.