Dagens namn: Ingrid, Inger

Skellefteå gjorde sin plikt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-03-30

men elitiseriejublet fastnade i halsen

ELITSERIEJUBEL   men just efter Jimmie Ericssons 2–0 blinkade det upp 3–3 på resultattavlan.

Sällan har väl publiken i Skellefteå hållit så mycket på Björklöven som på fredagskvällen.

Det räckte till seger mot Leksand - men elitserieplatsen får vänta efter att Löven tappat ledningen mot Malmö.

3–3 – resultatet man inte ville se i Skellefteå.

Leksand visade direkt att man inte tänkte ge bort någonting gratis. Visserligen hade Skellefteå det mesta av spelet och de bästa chanserna, men gästerna stod upp bra.

Skellefteåpubliken fick mest ägna sig åt att jubla när ärkerivalen Björklöven gjorde mål mot Malmö...

Men till slut satt ledningsmålet. I power play gjorde Magnus Wernblom som han brukar – mål. Däremot var tillvägagångssättet ovanligt: Wernblom klippte till med en rökare från blå.

– Fick skjuta in mig ett par gånger. Till slut måste en puck rulla in, sa Wernblom till TV4+

Däremot var lagkaptenen inte riktigt lika nöjd med spelet.

– Vi måste höja upp oss ett snäpp. Leksand är minst lika bra som oss.

– Det såg lite spänt ut, men blev bättre ju längre tiden gick. Något mål till så kanske det släpper, sa Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson i första periodpausen.

Bräcklig ledning

Andra perioden var nästan en kopia av den första. Med en stor skillnad dock; inga mål föll och Skellefteå fick gå till pausvila med en bräcklig 1–0-ledning.

– Nu gäller det att gå in och köra. Vi får inte bjuda dom på någonting, menade Skellefteås Jimmie Ericsson.

– Det skulle vare gôtt med ett mål till, sa Per-Erik Johnsson och sammanfattade nog ganska väl vad de flesta i Skellefteå kände i det läget.

Sista perioden blev en nervös väntan för hemmapubliken. Skellefteå skapade chanser, men lyckades inte få in pucken.

Leksand kämpade som om det var dom som hade chans på elitserien och skapade åtskilliga chanser.

Inte förrän Jimmie Ericsson prickade in tvåan i öppet mål i slutsekunder kunde publiken andas ut.

I samma ögonblick kom dock 3–3 från Malmö upp på resultattavlan och jublet övergick till ett besviket sorl.

– Det är ny match på söndag, sa Skellefteås Per-Erik Johnsson.

Visst, men Skellefteå förbättrade sitt läge rejält – även om elitserieplatsen inte blev klar den här kvällen.