Mot tabelljumbon Luleå tog det stopp.

– Luleå var hetare i dag, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

Inte ens Jhonas Enroths storspel kunde rädda SSK i går.

Efter en relativt jämn första period gasade Luleå på rejält i den andra.

Redan efter fyra minuter av andra perioden tog SSK-tränaren Leif Strömberg en time out.

– Vi var tvungna. Det gick ju tre-fyra minuter utan att vi var ute ur egen zon, säger Strömberg.

Sedan gjorde Jussi Tarvainen Luleås första mål och hemmalaget fortsatte att pressa. När tolv minuter var spelade av perioden hade Södertälje inte registrerats för ett enda skott på mål.

Enroth höll nere siffrorna

– Sånt kan hända. När vi mötte Brynäs hade vi 19-0 i skott i en period, säger Strömberg.

Jhonas Enroth storspelade och det var han som höll kvar SSK i matchen. Trots förlusten var Strömberg ändå imponerad av sitt lags sätt att försöka komma in i matchen igen.

– I tredje perioden tycker jag att vi visar ett stort hjärta. Men vi hade nog behövt ett tidigt mål i dag, säger han.

Per Hallin åkte på matchstraff efter en sammandrabbning med Luleås Jaroslav Obsut. En sammandrabbning där han fick hjälmens visir nedtryckte över näsan.

– Det ser inte ut som att den är av men det är klart att den har fått sig en smäll, säger läkaren som såg över skadan.

Hallin ville bara lägga matchen bakom sig.

– Det ska bli bättre på torsdag. Då har vi Linköping hemma. Det blir lite derbyvarning och då skall vi köra på igen, säger han.