Slutspelsklara Frölunda tog två poäng i sista omgången av elitserien.

Det blev 2–1 efter straffar borta mot Växjö.

Fredrik Eriksson blev tvåmålsskytt i matchen.

Fredrik Eriksson avgjorde för Frölunda.

När Växjö vann mot Linköping i lördags säkrade laget elitseriekontraktet även för nästa säsong. Därmed gällde matchen mot tabellsexan Frölunda ingenting för något av lagen.

Växjö var det piggare laget inför hemmapubliken och då närmare sex minuter var spelade kom 1–0. Målet kom efter det att Frölundas norske forward Mathis Olimb petat fram pucken till hemmalagets Robert Rosén, som avancerade från mittzon och pricksköt in pucken bakom Julius Hudacek.

Eriksson hjälte

Växjö hade ytterligare möjligheter att utöka ledningen. Frölunda däremot hade svårt att skapa några vassa chanser och det dröjde mer än halva matchen innan den första kom.

I powerplay var Dick Axelsson fri framför mål, men Mattias Modig i Växjös kasse räddade. Innan andra pausvilan träffade Magnus Kahnberg dessutom kryssribban.

Men kvitteringen kom – i spel sex mot fem med dryga minuten kvar av den tredje perioden. Fredrik Eriksson hittade krysset med sitt backskott.

Och det var samme Eriksson som sedan avgjorde i straffläggningens sjätte omgång – då han prickade samma kryss.