Svenskarna sänkte Vanocuver

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-14

NEW YORK. Vancouvers segersvit bröts i natt – av svenskduon Loui Eriksson och Joel Lundqvist.

– Jag hade glömt hur det känns att göra mål, men det var skönt, säger matchhjälten Lundqvist.

Fabian Brunnström (till vänster) gratulerar målskytten Joel Lundqvist.

Matchen mellan Dallas och Vancouver slutade 2-1 och det var alltså svenskar bakom bägge Dallas-målen.

Först såg Taylor Pyatt visserligen till att gästerna tog ledningen i första perioden, men i mittakten blev det blågul show.

Loui Eriksson gjorde sitt 27:e mål för säsongen – klart bäst av alla NHL-svenskar –i ett powerplay åtta minuter in i perioden.

Och drygt åtta minuter senare avgjorde Joel Lundqvist matchen, framspelad av Eriksson – och målvakten Marty Turco.

Joel, New York-Henriks tvillingbror, är något mindre van vid situationen än kompisen Loui.

Målet var hans första den här säsongen.

– Jag hade glömt hur det känns att göra mål. Nu minns jag. Det är trevligt, säger han till AP.