Tredje raka segern för Brynäs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-10

Brynäs klättrar raskt i elitserietabellen.

En urladdning i första perioden grundlade 4-0-segern hemma mot Luleå.

3-0 efter en period är fullt välförtjänt, det kunde till och ha varit några mål till, sammanfattade en nöjd Niklas Czarnecki, tränare för Brynäs.

Smolk i glädjebägaren för Brynäs del kan dock skadan på backklippan och landslagsmannen Lars Jonsson vara. Fem minuter in i den andra perioden fick Jonsson en skridsko över benet vid en tacklingssituation. Brynäsbacken tog sig av isen för egen maskin men fördes sedan till sjukhus i ambulans.

Hur allvarlig skadan är visste inte Niklas Czarnecki efter matchen.

Det handlar om ett skärsår nånstans på benet som behövde sys, det är vad jag vet,~sade Czarnecki som nog får räkna med att klara sig utan sin back en tid framöver.

Livet toppen

Annars är livet toppen för Brynäs just nu.

Det dröjde till den sjätte omgången, hemma mot HV 71 i tisdags, innan laget tog sin första seger i årets elitserie.

Men en seger var tydligen allt som behövdes för att det skulle lossna. HV först, Södertälje borta i torsdags och på lördagskvällen en ny seger hemma mot Luleå.

En seger som var hur säker som helst.

Luleå hade också en bra trend bakom sig med två segrar i bagaget och inledde också rappt första minuterna - men sedan drog laget på sig ett tre mot fem-läge i en minut och 16 sekunder.

Onekligen en utmaning för seriens bästa lag i box play. Det höll nästan på att gå. Men precis när Luleå fått in sin fjärde spelare stänkte finske backen Juuso Hietanen upp 1-0 i nättaket bakom en chanslös Anders Nilsson i Luleåkassen.

Målet kom efter 6.38 och var starten på en mäktig Brynäspress - och ett Luleålag helt vilset i egen zon.

Iskallt

Efter 10,42 tog Luleås tränare time-out. Då hade precis Jonathan Granström iskallt och alldeles för enkelt gjort 2-0 från nära håll.

Skotten 10-8 var missvissande efter en period. 3-0 i mål speglade matchen desto bättre.

Precis som mot HV går vi in och tar initiativet från början och får också utdelning. Jag tycker 3-0 är fullt välförtjänt efter en period, de kunde till och med ha varit några mål till, menade Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Med 0-3 i baken fanns bara en väg att gå för Luleå som spelade upp sig efterhand.

Det kom dock aldrig några Luleåmål - i stället ytterligare ett för Brynäs när nyförvärvet från Färjestad, Erro Somervouri hittade rätt för första gången den här säsongen med fyra minuter kvar.

Brynäs är mycket bättre än oss, det är bara att erkänna, suckade Luleås tränare Roger Kyrö.