Svensson räddade Malmö-poäng

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-09

Bofors–Malmö 6–5 efter straffar

Bofors knep bonuspoängen mot Malmö i en målrik och svängig match.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen och gick upp till en tvåmålsledning i första perioden. Malmö lyckades dock komma igen före pausvilan.

Nichlas Hardt reducerade efter 16.25 i spel fem mot fyra och bara 44 sekunder senare kvitterade Don MacLean.

Och i mittperioden var vändningen total.

Skåningarna gjorde 2–3 och 2–4 – men den här gången var det Karlskogalaget som tog igen ett tvåmålsunderläge före vilan.

Bofors var något hetare och kunde avgjort matchen tidigare men när Thomas Larsson slog in 4–5 drygt fem minuter in i tredje såg läget annorlunda ut. Men IKO visade moral och styrka.

Peter Wennersten kvitterade sju minuter före slutet och i straffläggningen blev Christian Carlsson den rättvise hjälten när han avgjorde mötet.

Man kan lätt säga att det här inte var målvakternas match. Micael Andersson i Bofors hade en räddningsprocent på 79,2 och Malmös Markus Svensson hade det aningen bättre med 86 procent.

Bofors är sexa och har både en match och en poäng färre än kollegan Malmö i en jämn tabell.

Båda lagen är i alldra högsta grad med i spekulationerna om en direktplats till kvalserien.