Färjestads 18-årige talang Fabian Zetterlund knätacklade Växjös Noah Welch i gårdagens SHL-möte.

Nu stängs han av två matcher av discplinnämnden.

”Tacklingen innebär typiskt sätt stor skaderisk”, skriver de i sitt beslut.

Färjestad BK

Situationen inträffade sju minuter in i den andra perioden i matchen mellan Växjö och Färjestad, som slutade med bortaseger 4–2.

Växjös Noah Welch skulle då spela pucken vidare bakom mål sedan målvakten Viktor Fasth stoppat den.

Från motsatt håll bakom målet kom Färjestads 18-årige Fabian Zetterlund, som precis innan han tacklade Welch gjorde en riktningsförändring så att han endast träffade Växjö-backens ben.

”Innebär stor skaderisk”

Zetterlund visades ut två minuter för kneeing, knätackling, och anmäldes även till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

De lämnade sin dom under onsdagsförmiddagen, som lyder att Zetterlund stängs av två matcher.

”Tacklingen innebär typiskt sätt stor skaderisk”, skriver nämnden i sitt beslut.