Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-13

Viktig poäng för Rögle

Rögle och Linköping spelade 5–5 en svängig match.

Men efteråt var det inte många som talade om den fantastiska tillställningen på isen.

I stället handlade det om Linköpingsfansen som gjorde bort sig rejält och nästan fick matchen stoppad.

Redan innan matchen i Lindab Arena kom igång började problemen. En kvart före nedsläpp smälldes tre rejäla smällare, med korta mellanrum, av inne i hallen av de tillresta supportrarna. Ett tiotal fans fördes ut i en supporterbuss som väntade precis utanför bortafansens entré och polisen planerade för att evakuera arenan och hotade att stoppa matchen.

– Det är en skandal att man kunnat föra in smällare i arenan. Det gör mig bedrövad och besviken, säger Rögles ordförande Kjell Nilsson till sportbladet.se.

Slogs med polisen

Som om inte det var nog så började Linköpingsfansen att slåss med polisen och en stor del av sittplatspubliken lämnade arenan. Det lugnade ner sig när gästerna ryckte och tycktes ha avgjort matchen efter att Eric Beaudoin gjort 4–1. Rögle kom dock tillbaka och inte bara kvitterade utan gjorde även 5–4 genom Chris Abbot 32 sekunder in på sista perioden. LHC hämtade sig från chocken och med fyra och en halv minut kvar att spela ordnade Jan Hlavac kvitteringen och en poäng till serieledarna som tack vare den poängen är uppe på samma poäng som ledande Skellefteå .

– Som det blev får vi vara nöjda med en poäng. Vi är inte riktigt ödmjuka där på slutet, men det är starkt att vi kommer igen i alla fall, säger Mikael Håkansson till PPV.

Viktig poäng

Den stora vinnaren var ändå Rögle som efter en tung tid nu tog en viktig poäng efter sex raka förluster.

– Positivt tycker jag. Framförallt spelet var ett stort steg i rätt riktning, säger lagkaptenen Kenny Jönsson till PPV.

Den stora förloraren var hockeyn och Linköpingsfansen som skämde ut sig.

– Det är alltid synd när sådant händer, säger Kenny Jönsson.