Matchfakta 1/4

NY Rangers – Pittsburgh 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

Andra perioden: 1-0 (11:43) Jaromir Jagr 21 (Chris Drury, Brendan Shanahan), spel fem mot tre

Tredje perioden: 1-1 (10:03) Max Talbot 12 (Ryan Malone, Georges Laraque)

Övertid: 2-1 (01:46) Chris Drury 24 (Jaromir Jagr, Scott Gomez), spel fyra mot tre

Skott: 27-22 (9-1, 8-9, 9-12, 1-0)

Utvisningar, NY Rangers: 4x2 min, 1x5 min. Pittsburgh: 5x2 min, 1x5 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter, NY Rangers: Henrik Lundqvist 95,5% (21 räddningar), istid 61:46

Pittsburgh: Marc-Andre Fleury 92,6% (25 räddningar), istid 61:29

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Lundqvist, mv, NYR, se ovan

Christian Bäckman, b, NYR, 0, 0, 0,0, 0, 18:34

Fredrik Sjöström, f, NYR, 0, 0, 1, 0, 0, 6:43

Matchen: Chris Drury såg med ett kraftigt slagskott till att Rangers avgick med segern i mötet med Pittsurgh. Drury tog emot en passning från Jaromir Jagr och sköt ett skott som Penguins målvakt Marc-Andre Fleury aldrig hann se.

Målet kom knappt två minuter in på övertiden. Det var sjunde gången i år som Drury avgjorde en match. Han fick välförtjänt beröm av sin tränare Tom Renney efteråt.

– Han är otroligt bra på att hitta rätt positioner, sa han.

I och med segern har Rangers 93 poäng och ligger på femte plats, med lika många poäng som New Jersey Devils. Skulle de gå om väntar hemmafördel i slutspelet.

– Det är inget jag tänker på, utan jag fokuserar bara på att vi ska bli klara för slutspelet. Det är fortfarande tight ner till niondeplatsen, sa Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

Nåja, Lundqvist kan vara relativt lugn. Hans lag har fem poäng till godo på niondeplacerade Washington, som har tre matcher kvar att spela.

Pittsburghs tröstpinne ger laget 100 poäng, för tillfället bäst i Eastern Conference.

Tampa Bay – Atlanta 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Tredje perioden: 0-1 (14:54) Ilja Kovaltjuk 51 (Chris Thorburn), 0-2 (19:01) Ilja Kovaltjuk 52 (Bobby Holik, Chris Thorburn), mål i tom bur

Skott: 36-24 (14-7, 13-10, 9-7)

Utvisningar, Tampa: 1x2 min, 1x5 min. Atlanta: 5x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 441 (i St Pete Times Forum)

Målvakter, Tampa: Mike Smith 95,7% (22 räddningar), istid 59:20

Atlanta: Kari Lehtonen 100% (36 räddningar), istid 60:00

Andreas Karlsson, f, TB, 0, 0, 0, 0, 0, 7:11

Tobias Enström, b, Atl, 0, 0, 2, 0, +1, 24:45

Niclas Hävelid, b, Atl, 0, 0, 0, 0, +1, 21:40

Matchen: Ilja Kovaltjuk trivs mot Tampa Bay. Den explosive ryssen gjorde två mål i nattens segermatch och har gjort åtta mål på de senaste sju matcherna mot ”Bolts”.

De två målen innebar att 24-åringen tangerade sitt personbästa på 52 mål under en säsong. Men trots målsuccén är han långt ifrån nöjd med säsongen.

– Jag vill bara glömma den här säsongen som man glömmer en dålig dröm, sa han till AP.

– Han har haft en fantastisk säsong och bar hela klubben i ett par månader i inledningen av säsongen, sa Atlantas tränare Don Waddell.

De två lagen befinner sig längst ner i tabellen i den östra lighalvan och hade inte mycket att spela för.

– Båda lagen spelade för äran, försökte Waddell med.

Kvaliteten på spelet i matchen vittnade om att det var ett rent bottenmöte.

– Jag vill inte ens prata om insatsen. Det var pinsamt för mig och för båda lagen, sa Lightnings tränare John Tortorella.

Atlantas målvakt Kari Lehtonen gjorde 36 räddningar och höll nollan för fjärde gången i år.