”En bra start men först till fyra som gäller”

Linköping och Rastislav Stana fick bästa tänkbara start på slutspelet.

Stana höll nollan när LHC slog Djurgården med 1-0 på Hovet.

Den första kvartsfinalen mellan Djurgården och Linköping blev en tät och målsnål historia inför ett välbesökt Hovet.

7.16 in i första perioden rundade LHC:s poängmaskin Mattias Weinhandl DIF-målvakten Daniel Larssons kasse och vispade in 1-0 för Linköping.

Målet var en riktigt delikatess – Weindhandl höll i pucken länge, vred och vände i anfallszon innan han trampade runt kassen och vek in.

– Musse gjorde ett kanonjobb. Jag siktade och hittade en lucka. Skönt, säger Weinhandl till Kanal 9.

Så många fler delikatesser bjöds det inte på även om det skapades en hel del målchanser.

Djurgården fick flera chanser i numerärt överläge men hade märkbart svårt att få det att fungera.

I sista perioden trummade Djurgården på ordentligt samtidigt som Linköping gick ordentligt på knäna.

Två minuter in i sista rundan fick Pär Bäcker ett jätteläge och i stort sett öppet mål när Stana var bortspelad men Bäcker satte pucken i ribban.

Under slutminuterna tog Djurgården ut målvakten och tryckte tillbaka Linköping ordentligt utan att få hål på Stana.

– Vi hade inte den rätta farten i dag förrän i sista perioden. Sedan fungerade inte vårt powerplay. Då blir det svårt, säger DIF-tränaren Hans Särkijärvi till Kanal 9.

Rastislav Stana var riktigt bra matchen igenom och verkar ha prickat formen lagom till slutspelet.

– En bra start men det är först till fyra som gäller, säger Fredrik Emwall.