Det svängde i Leksand.

Men till slut fick hemmalaget ge sig efter straffar.

Leksand brände sina – medan Karlskoga var hundraprocentigt.

Det svängde i Leksand, som efter degraderingen från SHL nu ligger åtta i allsvenskan tre matcher in i säsongen, med fyra poäng på tre matcher.

Karlskoga tog ledningen knappt åtta minuter in i den första perioden i powerplay i spel fyra mot fem genom Mikael Eriksson.

Leksand tog revansch för slarvet och kvitterade med bara halvminuten kvar av perioden.

Thelander matchhjälte

I den andra perioden hann Leksand både ta ledningen, tappa den, och kvittera igen.

Fredrik Forsberg pricksköt 2-1 tre minuter in i perioden men efter ett slarvigt uppspel i powerplay bjöds Karlskoga tillbaka i matchen, som slutade 3-3 efter full tid efter en mållös sista period.

Det krävdes straffar för att skilja lagen åt och där blev Martin Thelander matchhjälte.