Tavlan sänkte hans Timrå

Aleksis Ahlqvist storspelade stundtals i sin Timrådebut.

Ändå var det hans tavla som sänkte laget.

– Han får helt enkelt lite hybris, säger Petter Rönnqvist.

Med Magnus Åkerlund skadad lånade Timrå tidigare i veckan in den finske målvakten Aleksis Ahlqvist från Kalpa.

Redan efter två träningar valde tränaren Per-Erik Johnsson i dag borta mot AIK att starta med 24-årige Ahlqvist.

Tappade pucken

Det såg länge ut att vara ett bra beslut. Ahlqvist storspelade inledningsvis och stod för ett flertal riktigt vassa räddningar.

Men i slutändan fick han ändå agera syndabock. Anledningen var att han 17.03 in i den andra perioden stod för en ödesdiger tavla. Ahlqvist gick ut och plockade ner en hög AIK-puck. Allting såg lugnt ut, men helt plötsligt tappade han ner pucken. Det uppftattade Kent McDonell blixtsnabbt och slog in den i mål – och matchen var kvitterad till 1–1.

– Naturligtvis en jättetavla, sade Canal Plus expertkommentator Arto Blomsten, och fick medhåll av sinna kollega Petter Rönnqvist.

– Han får helt enkelt lite hybris. Han känner att det går bra och vill göra något extraordinärt.

Viktig seger för AIK

Efter målet vände matchen definitivt till AIK:s fördel. I den tredje perioden gjorde de både 2–1 och 3–1 och tog en rättvis seger.

En viktig seger för AIK som går om AIK och nu ligger nia, tre poäng efter åttan Brynäs.

– Kul, en riktig lagseger tycker jag, säger Stefan Johansson som gjorde AIK:s andra mål.

Timrå är ny tia, två poäng efter AIK och en poäng före Modo som ligger precis under kvalseriestrecket.