Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-23

Vinster för Västerås, Växjö och Borås

Tobias Forsberg.

Västerås – Troja/Ljungby 5-1

Tobias Forsberg är glödhet just nu. Västeråsforwarden sköt två nya mål i segermatchen mot Troja/Ljungby och har nu gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

”Foppa” satte såväl 1-0 och 2-1 i den första perioden.

Jason Walters gjorde sedan 3-1 i mittperioden innan Kalle Olsson spädde på med att göra både 4-1 och 5-1, vilket också blev slutresultatet.

Tack vare segern stärkte Västerås femteplatsen, och därmed playoffplatsen, i tabellen ytterligare.

Troja/Ljungby, som kom till spel utan nyckelspelarna Sami Sandell och Mattias Persson, åkte på sjätte raka förlusten och är alltjämnt seriejumbo.

Sundsvall – Växjö 2-5

Kvalserieklara Växjö har inte slagit av på takten, utan besegrade bottenkämpande Sundsvall med 5-2 på bortaplan.

Vindsnabbe Steve Saviano grundlade segern med två snabba mål i slutet av den första perioden. Inom loppet av 23 sekunder gjorde amerikanen såväl 2-1 och 3-1.

Det var för övrigt transatlanterna som gjorde det för Växjö. Förutom Saviano så hamnade både David Lundbohm och Josh Soares i målprotokollet. Dustin Johner svarade dessutom för tre assist.

Segern var den fjärde raka för Växjö.

Bofors – Borås 0-1

Såväl playoffstriden som bottenstriden är irrelevant för Bofors och Borås som istället spelar för en så bra placering som möjligt på den undre halvan av tabellen.

Borås specielle målskytt Henrik Eriksson gjorde 1-0 i power play i den första perioden, och den ledningen stod sig matchen ut.

Pontus Hansson i Boråsmålet motade totalt 20 skott när han höll nollan.

Segern för Borås innebär att laget nu är uppe på 63 poäng, två färre än Bofors. Lagen har tre matcher vardera kvar att spela.