Dagens namn: Birgitta, Britta

Kopitar segerskytt för Los Angeles

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-18

Modin målskytt när Los Angeles utjämnade

WASHINGTON. Nej, inte heller Vancouver lyckades gå upp i 2-0-ledning i sin slutspelsserie.

Los Angels Kings vann det andra mötet i GM Place i morse – i sudden death.

Avgörandet Pucken är över linjen och tog hem segern. Något som Vacouvers back Sami Salo och Los Angelesspelaren Ryan Smyth kan konstatera. FOTO: REUTERS

Efter första perioden såg det ut som att Vancouver, som enda lag hittills, skulle kunna gå ur andra slutspelsomgången med ett rejält övertag.

De hade då ledningen med 2-0, efter mål av Steve Bernier och – återigen – Mikael Samuelsson.

Men inom loppet av en dryg halv minut i mittperioden slog Kings tillbaka. Fredrik Modin – även han målskytt för andra matchen i rad – reducerade och Wayne Simmonds stod för kvitteringen.

Sedan vidtog hårt, jämnt ställningskrig och till slut vidtog sudden death – precis som i första matchen.

Då avgjorde nämnde Mikael Samuelsson för hemmalaget, men den här gången var det gästernas tur att få fira.

07.28 in i förlängningen kom en retur ut till Södertälje-bekante slovenen Anze Kopitar och för första gången i sin NHL-karriär fick han avgöra en slutspelsmatch.

Ställningen mellan Canucks och Kings är därmed densamma som i alla andra serie: 1-1.

Nu fortsätter den i Staples Center i Los Angeles på måndag.