Men det var det absolut ingen som brydde sig om i Skellefteå Kraft Arena.

Den gamla isladan i Skellefteå var fullsatt långt före och långt efter evakueringsmatchen mot Rögle.

Visserligen hade stans hockeyfans hyllat sitt AIK officiellt redan en gång.

Men nu fick man en gratischans att göra det igen – och ett bra tillfälle att bara jubla, dansa och njuta.

Rögle gick upp till 3–0 utan att någon på läktarplats deppade speciellt mycket, och i tredje perioden fick man till och med se Skellefteå försöka gå ikapp innan gästerna definitivt avgjorde med 4–2.

Hockeysäsongen 2005-06 avslutades definitivt när spelarna ropades in på i sen igen och började kasta in diverse persedla till fansen.

Vann kvalserien gjorde dock ett annat lag. Malmö avslutade med seger (6–5) borta mot Södertälje. Malmö gjorde hälften av de sex målen med en spelare mindre på isen. Juha Riihijärvi, Markus Matthiassson och Alexander Semjonovs gjorde alla mål i spel fyra utespelare mot fem. Matthiasson blev tvåmålsskytt.

Leksand avslutade med seger mot Bofors, 5–3. Jan Srdinko och Sebastian Meijer avgjorde med två mål i inom tre och en halv minut i mitten av slutperioden.

Sportbladet.se/TT (websport@aftonbladet.se)