Mardrömsresultat för Damkronorna

Uppdaterad 2018-02-16 | Publicerad 2018-02-14

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosportplayer.se

GANGNEUNG. Gruppfinalen mellan Schweiz och Damkronorna slutade 1–2 i den tredje perioden.

Värsta tänkbara resultat för Damkronorna som nu troligtvis får Finland i kvarten.

– Det har sett lite dött ut från Sverige, sa experten Peter Forsberg under matchen.

Det var Schweiz som inledde första perioden starkast i gruppepilogen mot Damkronorna.

Både Schweiz och Damkronorna är redan klart för kvartsfinal i OS och när gruppfinalen spelades kunde man heller inte utläsa något motstånd i slutspelet eftersom grupp A inte är färdigspelad.

”Det har sett dött ut”

Schweiz och Damkronorna kommer att få möta OAR eller Finland, men vilket lag det blir är alltså oklart.

På pappret är OAR ett lättare motstånd än ärkerivalen Finland.

Schweiz hade flest avslut mot duktige Sara Grahn, speciellt i bortalagets powerplay osade det hett runt Brynäs-målvakten.

Man vann också skotten med 14–11.

– Det har sett lite dött ut för Sverige, sa experten Peter Forsberg kritiskt i en av pauserna.

Kronwall-tacklingen

Periodens räddning svarade Schweiz målvakt Florence Schelling för. En fotbollsräddning på ett svenskt avslut från Pernilla Winberg orsakade ett härligt "oooohhhh" i hallen. En grym räddning.

I den andra perioden gjorde Schweiz matchens första mål via ett direktskott i powerplay. Alina Muller avlossade en kanon som Grahn var chanslös på.

I sista perioden kvitterade Damkronorna efter att Anna Borgqvist styrt in 1–1. Det kom i sekvensen efter att Erika Grahm kört en Kronwall-tackling på schweiziskan Gass som blev liggandes.

Grahm använde ryggslutet för att tackla Gass, en metod som Kronwall använt i mer än ett decennium i NHL.

Foppa kritisk: ”Dåligt”

Schweiz kontrade snabbt, dock, och gjorde 1–2 i powerplay. #88 Staenz målskytt.

– Det är dåligt från svensk sida. Det såg sådär ut i dag. Det var sämre i dag (än tidigare), säger Forsberg.

Även förbundskaptenen var delvis kritisk.

– Det var ojämnt på vissa spelare, även om det fanns positiva saker, säger Leif Boork till Kanal 5.

Resultatet innebär att Damkronorna blir sexa i OS-rankingen och troligtvis får Finland i kvartsfinalen. En mardrömsmotståndare.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)