Eriksson målade när Dallas tog första segern

Dallas inledde säsongen med två raka strafförluster.

Men i natt kom första segern.

Loui Eriksson och Tom Wandell blev målskyttar när Calgary besegrades med 5–2.

NHL
James Neal och Loui Eriksson jublar efter svenskens första mål i årets serie.

Ett fullsatt Pengrowth Saddledome fick se gästerna från Dallas ta kommandot direkt. Det dröjde bara 62 sekunder innan Mike Ribeiro gjorde 1–0 för Stars.

Och tidigt i andra perioden small det igen. Brian Sutherby avslutade högt i nättaket efter fint förarbete av Toby Peterson och Ribeiro. 2–0 till Dallas.

Ass av Brunnström

Tre minuter senare åkte Dallas Steve Ott ut för interference. Calgary reducerade till 1–2 genom backen Dion Phaneuf, som laddade stora kanonen direkt efter vunnen tekning. Skottet gick in bakom Alex Auld via stolpen.

Calgary var på väg tillbaka, men efter nio minuter gav Tom Wandell gästerna en ny tvåmålsledning. Södertäljerookien tog några skär in i offensiv zon och la pucken mot mål. På något sätt lyckades Calgarymålvakten Curtis McElhinney styra pucken över sig själv och in i mål. Fabian Brunnström fick en assist på målet.

Strax efter Wandells mål sprintade Calgarys Fredrik Sjöström till sig ett friläge, men Auld stod rätt och räddade svenskens skott.

Första målet för Eriksson

Fyra minuter in i tredje perioden trodde Brunnström att han gjort sitt första mål för säsongen. Hans skott var klart över mållinjen men domarna visade i samma ögonblick ut Ott för målvaktsinterference. På reprisen syns det tydligt hur Ott blir inknuffad i målvakten av Calgarys back Phaneuf.

Istället power play för Calgary. Och mål genom Rene Bourque. Reducerat till 2–3.

Återigen stod matchen och vägde, och återigen klev en svensk fram för Dallas. Fjolårets skyttekung Loui Eriksson höll sig framme på en fin direktpassning från Brad Richards. Eriksson hade bara att sätta klubban i isen och styra in den hårda passningen, så var hans första mål för säsongen ett faktum.

”Hyfsad match”

Richards gjorde sedan 5–2 i tom bur, vilket alltså blev slutresultatet.

– Vi gjorde en hyfsad match, säger Fredrik Sjöström till nhl.com. Vi spelade inte dåligt. Jag vet inte om vi var ofokuserade eller trötta, men vi gjorde en del misstag som Dallas utnyttjade.

Förlusten var Calgarys första för säsongen efter fyra raka segrar, och samtidigt var det alltså Dallas första seger efter två strafförluster.

– Det här ger oss självförtroende, säger Dallas tränare Marc Crawford. Det var mycket som var riktigt positivt med matchen. Det var en bra lagseger.

Utöver ovan nämnda svenskar spelade också Nicklas Grossman för Dallas. Den stabile backen gjorde en mycket bra match och slutade på fem plus.