Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-08

Troja/Ljungby skrällde mot topplaget

Troja/Ljungby–Bofors 4–1

Bofors hade chansen att gå upp till andraplats i tabellen – men Karlskoga-laget föll borta mot jumbon Troja/Ljungby.

Hemmalaget inledde intensivt med en massiv press mot Boforsmålet, men under en avvaktande utvisning för Troja var det gästerna som tog ledningen i spel sex mot fem.

Hemmalaget kvitterade – men det var i mittperioden laget hade uppvisning.

Först två mål på drygt en minut och 30 sekunder och när Patrik Kannerling rakade in 4–1 fem minuter före paus kändes matchen punkterad.

Troja var dessutom väldigt bra i box play och klarade både spel fyra mot fem och tre mot fem.

I tredje hade smålänningarna full koll på händelserna och inväntade bara slutsignalen.

Ifjol var dåvarande nykomlingen överraskande bra och laget tog sig till play off och var ett svårslaget lag.

Nu har det gått tyngre.

Laget har lika många poäng som nästjumbon Björklöven, men man har också spelat en match mer.

Örebro–Björklöven 4–3 efter straffar

Björklöven krigar i botten av tabellen.

Mot Örebro var laget drygt en minut från tre viktiga poäng.

Först reducerade Markus Andersson till 3–2 efter 9.37 i tredje. Och i slutet av matchen tog man ut målvakten Mark Owuya och satsade på sex utespelare.

Matchuret stod på 18.31 när Henrik Löwdahl sprätte in kvitteringen bakom Björklövens målvakt

Thomas Sehlstedt.

Nykomlingen avgjorde sedan i den sjätte straffrundan genom Calle Bergström.

Tufft för Björklöven som hade ledningen med både 2–0 och 3–1.

Starkt däremot av Örebro att komma tillbaka på det här viset när man dessutom hade ett stukat självförtroende med tre raka förluster i ryggen.