Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-18

Sudden death i Linköping

Jonas Junland sprätter in 2-2 med en backhand.

HV 71:s jakt på guldet började bra med 1–0-ledning redan efter 1,38.

Målet kom i power play och på ett sätt som vi har sett många gånger under den här säsongen. Johan Åkerman spelade till backkollegan David Petrasek som direktsköt. Martin Thörnberg skymde framför mål och pucken satt i nätet bakom Rastislav Stana, som var petad senast.

Storspel av Liv

I andra perioden fick Linköping först ett mål bortdömt (läs annan artikel) och matchen avbröts efter att publiken kastat in saker på isen. Men när matchen kom igång igen fick Linköping sitt mål till slut.

Mattias Weinhandl bakom kassen spelade fram Daniel Fernholm som direktstötte in 1–1.

Linköping pressade för ett ledningsmål – men målvakten Stefan Liv storspelade. Och i stället, med knappt sju minuter kvar, kontrade HV 71 in 2–1. Johan Davidsson spelade fram Jukka Voutilainen som direktstötte in pucken i nättaket.

”Hade lite tur”

Linköping såg sänkt ut. Men bara 1,19 senare satte Jonas Junland 2–2 med ett snärtigt backhandsskott.

– Jag hade lite tur som fick pucken på skridskon. Sedan var det ren gata fram och jag hade ganska tur som satte upp en backhand. Det händer inte varje dag, säger Junland till Kanal 5 inför sudden death.