Hirschovits drömstraff bröt Timrås dystra svit

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-20

Sju raka förluster på hemmaplan.

Men mot Brynäs lyckades Timrå äntligen bryta sitt mardrömsfacit efter att Kim Hirschovits avgjort med en superstraff.

Timrå hade inte vunnit hemma i E.ON Arena sedan 3-2-segern mot Skellefteå den 7 oktober.

Mot Brynäs bröt laget äntligen den dystra sviten. Men det krävdes en straffläggning för att göra det.

Timrå tog visserligen ledningen i slutet av den första perioden genom Martin Röymark och lyckades hålla den i en period.

Men två minuter kvar av andra kom Brynäs kvittering.

Jonas Nordqvist lyckades få in pucken efter en rörig situation framför mål.

Timrå svarade

2,49 in i sista perioden var det dags igen.

Brynäs kom en mot tre efter nytt Timråslarv och Niclas Andersén satte pucken mellan benen på Juha Pitkämäki.

Men Timrå svarade tre minuter senare genom Anton Lander.

Efter hemmalagets kvittering satte Timrå hård press mot Brynäs mål och vann skotten i sista perioden med 16-5. Men Thomas Greiss stod i vägen och matchen fick avgöras på straffar.

Hirschovits avgör

Jonas Nordqvist satte första straffen för Brynäs. Sedan följde fyra mållösa straffar och all press låg på Timrås Kim Hirschovits.

Finländaren var iskall och tvingade fram suddenstraffar. När Brynäs missat två fick Hirschovits chansen att avgöra. Och som han gjorde det.

28-åringen grundlurade Greiss och Timrå fick äntligen vinna på hemmaplan.