Dagens namn: Lennart, Leonard

Wennerholm: Tror att det avgjorde hela matchserien

Uppdaterad 2012-03-19 | Publicerad 2012-03-18

Vilken dramatik det blev i match fem mellan Skellefteå och Modo.

Modo satt i förarsätet i två perioder och grannen i Västerbotten såg helt apatisk ut.

Men så kom vändningen i tredje perioden då Skellefteå vände 0-1 till 2-1.

Det tror jag avgjorde hela den här matchserien.

Skellefteå har två matchbollar nu och det tror jag inte de missar.

Även om marginalerna är fruktansvärt små.

Ta bara de dramatiska slutminuterna, då backen Ole-Kristian Tollofsen prickar ribban och Skellefteå direkt vänder spelet och gör 2-1.

Jimmie Ericsson fick sätta den avgörande pucken och det kändes rättvist, då det var han som trippades och skulle haft en utvisning med sig sekunden innan Modo avgjorde senast i sudden.

Föll väldigt lätt

Nu blev Jimmie omdiskuterad när han föll väldigt lätt i slutet av matchen och många tyckte att han skulle fått en tvåa för diving.

Ja, det kan jag också tycka.

Men den här gången tänker jag inte ha någon synpunkt på domarna och Modo fick vara glada för att både Nicklas Danielsson och Rob Schremp var kvar på isen hela matchen. Danielsson hoppade in en ny armbåge som borde gett en femma och Schremp spearade en Skelelfteå-spelare mitt framför ögonen på domaren - och åkte ut två minuter för slashing.

Men jag kan ta det.

Matchen ska avgöras på isen och den här gången var det Skellefteå som lyckades.

Men det var i sista minuten.

Det tror jag räddade dem i den här matchserien.

En ny förlust och jag tror inte de hade överlevt i Fjällräven Center i Örnsköldsvik på tisdag.

Men sett över hela serien så har Skellefteå varit det bästa laget i alla matcher som spelats.

JVM-back kvitterade

Modo har ännu inte vunnit någon match vid full tid - Skellefteå tre.

Modos två segrar har båda kommit i sudden och det var väldigt nära att det blivit en ny förlängning i den här matchen.

Jimmie Ericssons sena segermål såg inte helt ottagbart ut när det gled under armen på Mikael Tellqvist.

Men den räckte.

Och den mest osannolika målskytten var defensiva JVM-backen Petter Granberg.

Hans 1-1 kom efter drygt fem mållösa Skellefteå-perioder och var hans andra på hela säsongen.

Det målet gav Skellefteå den energiboost de behövde och vände matchen.