Utvisningarna kostade Ängelholmslaget segern

Mike Iggulden

Mike Iggulden var tillbaka efter skada och visade bra form.

Han gjorde ena målet för Rögle och spelade fram till det andra.

Men det räckte inte över 60 minuter, Kloten Flyers var för starka och vann med 4-2.

Första perioden började med snabb hockey och bra passningspel. Rögle skapade några chanser men efter fem minuter kunde inte laget stå emot längre.

Kloten Flyers tog ledningen i powerplay efter ett backskott från blå rakt upp i nättaket. Inte mycket Gerber kunde göra där.

Mike Iggulden hade återhämtat sig från skadan och visade ett bra spelsinne, inte minst när han kvitterade i början andra perioden till 1-1 via en spelvändning.

Akilleshäl i boxplay

Rögle blev aggressivare och kunde drygt fem minuter senare ta ledningen med 2-1.

Denna gång spelade Iggulden fram till Lasse Kukkonen som från vinkel sköt i nätet.

Rögles akilleshäl var boxplay. Kort efter ledningsmålet kvitterade Kloten och målet kom i powerplay igen.

Hemmalaget hann också sätta 3-2 innan perioden var över genom Sverigebekante Marcel Jenni.

– Vi gör mycket bra saker. Vi ska bara finslipa lite detaljer som vi gör mindre bra. Vi tappar lite för mycket puckar vid blålinjer istället för att chippa in den och gå efter. Mot bättre lag kostar det oss för mycket att göra så, säger Mathias Tjärnqvist till lagets hemsida.

Warg klev av

I tredje fortsatte Klotenpressen och när Bergström blev utvisad efter 14:56 kunde återigen Kloten göra mål i numerärt överläge till 4-2.

- Boxplay ska vi också jobba på, att släppa in tre mål är lite för mycket, säger Tjärnqvist.

Rögle kom aldrig till nog heta chanser utan får ladda om till lördagen, då möter man Davos. Det enda orosmolnet var att Daniel Sylwander fick ersätta Fredrik Warg som center i sista perioden. Oklart vad som ligger bakom.