Publicerad 2012-02-03

Så slutade kvällens matcher

Västerås-Oskarshamn 1-4

Västerås föll mot Oskarshamn efter en tam insats och nu har Leksand chansen att göra ett ordentligt ryck i kampen om den sista direktplatsen till kvalserien.

Den tidigare Västeråsspelaren Evan McGrath såg tillsammans med Stefan Öhman till Oskarshamn gick till den första periodvilan med en 2-1-ledning.

Tidigt i den andra perioden utökade sedan Ryan Matt till 3-1.

Svaret från Västerås kom aldrig och i stället kunde McGrath fastställa slutresultatet till 4-1 i den tredje perioden.

Förlusten var Västerås andra raka och om Leksand vinner efter full tid mot Tingsryd i morgon innebär det att glappet upp till tredjeplatsen ökar till åtta poäng.

– Det är ett beklagligt uppträdande vi har i dag. Det är oerhört smärtsamt att se sättet vi agerar på från starten till slutet egentligen. Det är en sådan här match man hoppas aldrig ska inträffa, säger Västerås tränare Mats Waltin till Viasat Hockey.

Borås-Södertälje 4-1

Södertälje har varit hockeyallsvenskan formstarkaste lag den senaste tiden.

Men det syntes inte alls mot jumbon Borås.

Först i den tredje perioden vaknade Södertälje och med sju minuter kvar att spela av ordinarie matchtid reducerade Andreas Hjelm till 1-2.

Hoppet för SSK släcktes helt när Robert Sabolic fick matchstraff för spearing.

När Jason Strudwick sedan åkte på en tvåminutersutvisning för boarding satte Adam Hobson 3-1 till Borås och innan matchen var över hann Oscar Andersson dessutom göra 4-1.

Borås har två raka trepoängare, men kommer ändå få tuff att undvika kvalspel. Upp till tolfeplacerade Tingsryd, som har en match mindre spelad, skiljer nio poäng.

Troja-Ljungby-Rögle 3-6

Sju förluster på åtta senaste matcherna.

Och mot Troja-Ljungby började det riktigt illa för Rögle.

Redan efter 1.02 gjorde Henrik Björklund 1-0 till hemmalaget, som vann skotten med 21-4 i den första perioden.

Vändningen kom i mittakten, där scenförändringen var totalt och Rögle gick ikapp och förbi till 4-2.

Det blev till slut seger med 6-3 för Ängelholmslaget och tre viktiga poäng i striden om platserna till förkvalserien.