Dick Axelssons märkligaste mål i elitserien

Dick Axelsson satte förlösande 2-1 – med en lobb.

Djurgården - Luleå: Dick Axelsson, Djurgården, jublar efter 2-1.

Daniel Hermansson vispade iväg en lobbpuck från mittzon – och den letade sig hela vägen in bakom en konfunderad Magnus Åkerlund i Timrå-kassen.

”Såg kul ut”

Djurgårdens Dick Axelsson ville inte vara sämre.

– Det såg kul ut att göra det så jag försökte göra ett likadant, förklarade Axelsson.

Sex minuter in i andra perioden fick han ett perfekt skottläge mitt i ”slottet” i power play. Axelsson drog till direkt och fick en total felträff.

Pucken gick rätt upp i luften, tog en märklig båge och trillade in bakom en förvånad Gusten Törnqvist.

– Jag försökte passa in pucken men den tar en felvändning och går rakt över keepern, säger Axelsson till PPV.

Körde över Luleå i sista perioden

Målet, som betydde 2-1 för stockholmarna, tände Djurgården som hamnade i ett tidigt underläge i matchen.

I tredje perioden körde Djurgården över Luleå. Dick Axelsson gjorde sitt första ”normala” mål och sitt andra för kvällen.

Patric Hörnqvist fyllde på med två, Fredrik Bremberg med ett och Djurgården vann med klara 6-1.

– Vi ryckte upp oss efter den första perioden och spelar bra, säger Axelsson.

Segern förde upp Djurgården tre placeringar – till en femteplats i tabellen.