Dagens namn: Helge

Sundsvalls första seger på bortais

Publicerad 2011-11-04

Efter sju raka förluster kom den: Sundsvalls första seger på bortais den här säsongen.

Tvåmålskytten Pär Lindholm lade grunden och sedan sänkte Tobias Lindström Rögle med sitt 4-3-mål i slutet av den tredje perioden.

– Vi har väntat på det här länge, säger Pär Lindholm.

Skellefteå-lånet Pär Lindholm gav Sundsvall en drömstart.

Bottenlaget Sundsvall hade inför bortamötet mot Rögle sex raka förluster bakom sig, sex poäng upp till nästjumbon Borås och bara fem inspelade poäng.

Dessutom hade man inte tagit en enda poäng på sina sju bortamatcher.

– Det har blivit lite för långa förlustsviter. Det får inte bli så om vi ska kunna vara med och fightas där uppe med de andra lagen, säger Pär Lindholm, som räddade klubben från negativt kval i våras.

Men mot Rögle kom en förlösande seger.

0-1 efter 47 sekunder

Lindholm, som liksom förra säsongen är inlånad från Skellefteå, gav Sundsvall en drömstart genom att göra sitt första mål för säsongen redan efter 47 sekunder. I slutet på andra perioden satte han dessutom 3-1 till Sundsvall.

Det dröjde till mitten av den tredje perioden innan Rögle, som tog en prestigefylld seger i onsdagens derby mot Malmö, vaknade.

Efter mål Daniel Sondell och Eric Himelfarb, hans andra för kvällen, var man ikapp.

Men då klev Tobias Lindström fram. Med mindre än sex minuter kvar att spela blev han stor matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Vann skotten med 41-26

Rögle vann skotten i matchen med hela 41-26, men det hindrade inte Sundsvall från att bärga sina tre första bortapoäng för säsongen.

– Det känns fantastiskt skönt. Det här har vi väntat på länge. Vi har spelat bra ett par matcher, men inte fått med oss poäng. Så det var skönt att de äntligen kom, säger Pär Lindholm.

I och med segern kapade Sundsvall Borås försprång i botten till tre poäng. Upp till Tingsryd, ovanför det negativa kvalstrecket, är det dock fortfarande tio poäng.

Rögler ligger på tionde plats i tabellen och är seriens näst sämsta hemmalag.