Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-02

Allt om kvällens matcher

Malmö - Tingsryd 5-0

Efter fem raka bortamatcher var Malmö tillbaka i Malmö Arena igen. Och hemma är man starka, mot Tingsryd inkasserade man nämligen sjunde raka hemmavinsten.

Laget avgjorde också, otroligt nog, i numerärt underläge. Malmö ledde med 1-0 efter den första perioden när Marcus Olsson drog på sig en fyraminutersutvisning för hög klubba i den andra. Då gjorde först Nichlas Hardt 2-0 och sedan Ossi-Petter Grönholm 3-0 - båda målen inprickade i numerärt underläge.

Malmö vann till slut med 5-0 efter att Nichlas Hardt gjort både 4-0 och 5-0 och därmed noterat ett hattrick. Markus Svensson i mål höll nollan efter att ha motat 21 skott.

Tingsryd åkte på sjätte raka förlusten och har målskillnaden 0-12 på de två senaste matcherna (man förlorade derbyt mot Växjö med 0-7 senast).

Växjö - Troja/Ljungby 4-3

Trojas forward Mattias Persson är en av HockeyAllsvenskans absolut hetaste spelare.

Pucktrollaren tryckte in två nya puckar i derbyt mot Växjö och därmed har han gjort mål i sex raka matcher, och i de sex matcherna har han gjort totalt åtta mål. Med totalt 19 fullträffar har han rusat upp i skytteligan.

Dock så räckte det inte till seger mot serieettan Växjö, trots en 3-1-ledning. Josh Soares sköt 2-3 i slutet av andra perioden, SSK-lånet Blaz Gregorc gjorde 3-3 i början av tredje och sedan gjorde Soares också 4-3 - och det avgjorde matchen.

Växjö plockade därmed tredje raka vinsten.

Örebro - Borås 2-5

Borås duo Rasmus Ericsson och Magnus Isaksson gav Borås ett kanonutgångsläge inför den sista perioden borta mot serietvåan Örebro.

Mindre än två minuter in i den andra perioden skickade Ericsson in 2-1 på pass av Isaksson, och sedan var det ombytta roller när Ericsson spelade fram Isaksson till 3-1 drygt fyra minuter från den andra periodpausen.

Det mer eller mindre avgjorde matchen.

I den sista perioden utökade glödhete målskytten Henrik Eriksson ledningen. När han prickade in 4-1 gjorde han mål för femte matchen i rad och blev också fjärde spelare den här säsongen - efter Damien Fleury, Jens Bergenström och Jesper Ollas - att nå 20 gjorda mål.

Borås, som till slut vann med 5-2, visar därmed upp en positiv formkurva just nu, vinsten var lagets tredje raka.

Örebro, som hade nyförvärvet Melker Karlsson i laget, är dock inne i en svacka. Laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Almtuna - Sundsvall 2-1 (straffar)

I måndags blev Frölundalånet William Wallén, som spelat det mesta av säsongen i Borås, klar för Almtuna, och i sin debut blev han matchvinnare direkt.

Ställningen efter full tid hemma mot Sundsvall var 1-1, och matchen fick avgöras på straffar. Där steg Wallén fram som ende målskytt, då han satte den sista straffen efter fem missar av de båda lagen.

Noterbart är att Almtuna vunnit tre av de fyra senaste matcherna - och samtliga vinster har kommit efter straffsegrar.

Magnus Hellberg gjorde en ny stormatch mellan stolparna. Han stoppade 26 av 27 skott under de 65 minuterna och motade sedan samtliga tre straffar.