Skräckdebut för Juuso Riksman

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-15

Släppte in fyra mål på elva skott i debuten

Snacka om skräckdebut.

Juuso Riksman släppte in fem mål – på 13 skott i sin första match för Färjestad.

I början av andra perioden lämnade han isen.

Färjestads förstemålvakt Christopher Heino-Lindbergs har ljumskproblem som tvingar honom till vila i minst 14 dagar.

Sportchefen Håkan Loob och övriga med FBK-hjärta hoppas nog att han har gott läkekött.

Släppte fem mål – på 13 skott

Ersättaren, Juuso Riksman, 30, har nämligen fått en mardrömsdebut i elitserien.

Frölunda körde över Färjestad i inledningen av matchen i Scandinavium och när Karl Fabricius satte 5-0 i numerärt underläge, bara fyra minuter in i andra perioden, lämnade Riksman isen och bytte med Jonas Gustavsson.

Fabricius inledde också målskyttet sju minuter in i första perioden. Fabricius slängde bara i väg ett skott, Riksman bjöd på en liten, liten lucka och släppte in pucken mellan benen.

– Jag hann inte komma i läge egentligen men jag hade lite flyt som fick in pucken, säger målskytten i PPV.

Magnus Kahnberg ökade på till 2-0 med ett dragskott rätt upp i krysset och Martin Plüss slog in 3-0 med skridskorna innan perioden var över.

”Blev lite jobbigt för honom”

Den andra var bara 31 sekunder gammal när Tomi Kallio liggandes kunde peta in 4-0. Riksman släppte en retur och när han kastade sig efter pucken gjorde han det sekunden för sent.

Fyra minuter senare sänkte Karl Fabricius Riksman definitivt med sitt 5-0-mål. Fabricius kom helt fri i spel fyra mot fem.

Då fick Roger Melin nog och plockade ut sitt nyförvärv från S:t Louis farmarlag Preoria Rivermen.

– Vi bytte. Det blev lite jobbigt för honom, det är som det är, säger FBK-tränaren Roger Melin.

Ari Ahonen i Frölunda-kassen hade däremot en betydligt trevligare kväll. Finländaren storspelade, räddade flera frilägen och höll nollan.

– Med ett sådant målvaktsspel kan man inte förlora, berömmer tränaren Per Bäckman i PPV.