Bengtssons storspel stoppade topplaget

Publicerad 2012-01-18

Segrar för Oskarshamn, Södertälje, Örebro, Troja och Tingsryd

BIK Karlskoga – Oskarshamn 2-4

Oskarshamns tränare Fredrik Söderström hade skakat om i kedjorna inför matchen mot Karlskoga och det gav önskad effekt då smålänningarna kunde vinna med 4-2.

Nicklas Jadeland och Evan McGrath sköt 1-0 och 2-0 inom loppet av 37 sekunder i den andra perioden, men matchen avgjordes inte förrän Stefan Öhman skickade in 4-2-pucken i tom bur med minuten kvar. Det var för övrigt 35-årige Öhmans första mål någonsin i allsvenskan.

Karlskoga hade innan matchen 16 raka hemmamatcher med två poäng eller fler, men blev nu poänglösa trots 51 avlossade skott mot IKO-keepern Alexander Bengtsson.

Almtuna – Södertälje 0-1

Julius Hudacek gjorde en stormatch när Södertälje besegrade Almtuna med 1-0. Den 23-årige slovaken motade totalt 33 skott och höll sin sjätte nolla för säsongen vilket är bäst i hela allsvenskan.

Centern Emil Billberg sköt matchens enda mål i slutet av den andra perioden. Målet kom precis efter att Almtuna blivit fulltaliga, och Billbergs skott studsade in mellan benskydden på hemmakeepern Alexander Hamberg.

Södertälje plockade därmed poäng för femte matchen i rad och är nu sjua i tabellen.

Örebro – Borås 7-2

Örebro hade lekstuga med seriejumbon Borås i den andra perioden.

Där skyfflade serieledarna nämligen in hela fem mål och punkterade matchen som till slut stannade vid en 7-2-seger. Vassast framåt hos närkingarna var kanadensaren Jared Aulin som svarade för tre mål efter att ha målat i alla tre perioderna.

Segern var säsongens näst största för Örebro – den största tog man förra gången man mötte just Borås. Den matchen slutade 7-1.

Boråsbacken Olov Lundqvist sköt västgötarnas två tröstmål i matchen.

Troja/Ljungby – Västerås 3-2 (straffar)

Troja/Ljungby såg ut att gå mot tre poäng hemma mot Västerås, men gästerna lyckades kvittera i slutet.

Efter 58.14 tog VIK timeout och efter 59.11 smällde formstarke backen Thomas Mitell in 2-2-pucken, vilket räddade en poäng.

Troja spelade sedermera till sig extrapoängen efter att ha avgjort på straffar där Jacob Berglund satte avgörandet.

Troja har därmed plockat poäng i fem av de sex senaste matcherna.

Sundsvall – Tingsryd 0-4

För ett par säsonger sedan spelade Michal Zajkowski några matcher i Sundsvall på lån från Modo och var då strålande.

Numera håller 28-åringen till i Tingsryd, och han svarade för en perfekt insats borta mot just Sundsvall när han motade 24 av 24 skott, höll sin femte nolla för säsongen och ledde sitt lag till en betryggande 4-0-seger.

Offensivt var Mark Santorelli mest framträdande med dubbla mål och avgörandet i matchen kom i slutet av den andra perioden då Tingsryd gjorde två mål inom loppet av en minut.

Smålänningarna tog därmed sin första trepoängare sedan 14 december.