Rögles tunga trend fortsätter

Uppdaterad 2013-10-10 | Publicerad 2013-10-09

Karlskoga vann med 4-0: ”Vi gör dem dåliga”

Fem matcher, fem förluster – och fem gjorda mål. Rögles kräftgång på bortais fortsätter i hockeyallsvenskan.

Mot Karlskoga blev det 0-4 och en ny förlust.

– Vi gör dem dåliga, säger matchhjälten Ponthus Westerholm till Sportbladet S24.

Nästjumbon Rögle är hockeyallsvenskans hittills största besvikelse den här säsongen. Laget har ett uselt bortafacit, på fyra matcher har det blivit fyra raka förluster, och mot Karlskoga i Nobelhallen kom lagets raka femte förlust.

Karlskoga trampade gasen i botten direkt och vann med 4-0, vilket gör att laget nu kryper allt närmare sensationen Karlskrona i tabelltoppen.

– Det kändes bra. Resten av laget hängde på och vi gjorde en riktigt bra match, säger Karlskogas Ponthus Westerholm, som blev tvåmålsskytt i segern.

Fick mardrömsstart

Men för Rögle ser det alltjämt dystert ut. Skåningarna fick en mardrömsstart när Karlskoga-backen Sean-Michel Sunnqvist gjorde 1-0 redan efter fyra minuter i första perioden.

– Vi pratade direkt om att komma ut stenhårt och komma långt ner i deras försvarszon och det lyckades vi med perfekt, säger Sunnqvist.

Ett tillbakapressat Rögle drog på sig mängder av utvisningar och på de två första perioderna lyckades laget endast få iväg sju skott på Justin Pogge.

– Vi kom ut alldeles för klent i första perioden och det tog vi med oss i andra. Det håller inte att ta alla utvisningar, säger Rögles Jakob Johansson.

”Vi gör dem dåliga”

Och bättre blev det inte för Rögle som fick se Westerholm göra 3-0 direkt i tredje perioden. Hemmalagets 4-0 kom med två och en halv minut kvar – då var uppgivenheten i Rögle redan påtaglig.

I slutet fick Mathias Tjärnqvist matchstraff när han bakifrån tacklade in Kristoffer Näslund i sargen.

– Det är ett bra lag men vi gör dem dåliga, säger Ponthus Westerholm.

Det skiljer endast tre poäng ner till jumbon Almtuna för Rögle och Dan Tangnes, tränaren, har uppenbarligen hel del att fundera kring efter den tunga starten.

Framförallt hur man ska vända lagets mediokra bortaspel. På de fem inledande matcherna har man endast mäktat med fem mål.