Färjestads målvakt nära att göra säsongens tavla

Här är Färjestads målvakt Christopher Nilstorp nära att göra säsongens tavla.

– Jösses! Vad gör karln?! utbrast Canal plus kommentator Åke Unger.

– Han tänkte göra en Owuya, svarade expertkommentatorn Arto Blomsten.

Nilstorp slapp ställa sig i skamvrån – men Luleå vann med 3–2.

Färjestad ledde matchen mot Luleå i Coop Arena med 1–0 (efter en projektil från Emil Kåberg) och hade chansen att utöka till 2–0 i power play när Nilstorp var riktigt nära att göra en tavla som skulle få Mark Owuyas tavla i 08-derbyt att framstå som en streckgubbe.

”Hade blivit årets mål”

Luleås Sebastian Meijer slängde iväg pucken från egen zon och Nilstorp gick ut för att ta emot den, men missade. Pucken gick mellan benen på Nilstorp – men hade så låg fart att han kunde vända sig om och ta hand om den.

– Det var nära en Owuya i guldklass. Det hade blivit årets mål, utbrast kommentatorn Åke Unger i Canal plus.

Men Luleås kvitteringsmål skulle komma ändå. Efter 11.32 satte Robin Jonsson igång en snabb kontring och Niklas Olausson stötte in 1–1 på Pär Arlbrandts passning.

Och efter 16.42 kom även 2–1 då Chris Abbott slängde in pucken till brorsan Cam som stötte in pucken bakom Nilstorp.

”Orkade inte sätta pressen”

Men bara en minut senare kontrade formstarke Dick Axelsson in 2–2, vilket gav en oviss tredjeperiod. Där höll sig måltjuven Joonas Vihko framme och pressade in 3–2 efter Cam Abbotts vackra förarbete bakom mål.

Marcus Paulsson fick ett friläge att kvittera på, men David Rautio räddade.

– Vi började jättebra i första perioden. I andra orkade vi inte sätta pressen utan puck och då kom Luleå in i matchen, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till Canal plus.

Färjestad hade fyra spelare på skadelistan inför Luleåmatchen (Pelle Prestberg, Mikael Johansson, Rickard Wallin, Jonas Frögren). Under matchen drog backen Kristofer Berglund på sig en axelskada och fick lämna isen.